Kartta taksit sayısı arttı borca yapılandırma geldi

Kartta taksit sayısı arttı borca yapılandırma geldi

Başbakan Binali Yıldırım ekonomiyi hareketlendirmek için alınan kararları açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım ekonomiyi hareketlendirmek için alınan kararları açıkladı. Buna göre, kredi kartında taksit sınırı 9 aydan 12 aya çıkarıldı. Borç bakiyelerine yeniden yapılandırma imkanı getirdiklerini de dile getiren Yıldırım, “Bu ne demektir? Taksitleri ödeme zorluğu içine girenlere, yeniden yapılandırma imkanı sağlıyoruz. Bir defaya mahsus olmak üzere 72 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı getiriyoruz. Bu ihtiyaç kredileriyle ilgili bir düzenleme” şeklinde konuştu.
Ayrıca tüketici kredilerindeki vadeyi azami 36 aydan, 48 aya çıkardıklarını aktaran Yıldırım şunları söyledi:

LİMiT GELİRİN 4 KATI

“100 bin liraya bir ev alacaksınız ancak 75 binini kredilendiriyordunuz. 25 binini de siz veriyordunuz. Burada 5 puan artırdık. Bankalar 80 bine kadar, yüzde 80'e kadar kredilendirebilecek, yüzde 20'sini de alıcı karşılamış olacak.”
Kredi kartıyla alışverişlerde de üst limit getirdiklerini ifade eden Yıldırım, “Bu konudaki son düzenleme de şudur; Malum kredi kartı limiti gelirinin 4 katıyla sınırlı. Diyelim ki 1.000 lira geliriniz varsa 4.000 bin lira. Asgari ücret 1.300 lira olduğu için kredi kartında üst limit 5.200 olacak” diye konuştu. Yıldırım, gıda alışverişlerine taksit getirilmeyeceğini bildirildi.
Leasing işlemlerinde kredi teminat oranı uygulamasından istisna getirdiklerini vurgulayan Yıldırım, bu sayede alınan bir ürünün yüzde 100'ünün kredilendirilebileceğini belirtti. Yıldırım, “Diyelim ki finansal kiralama yoluyla bir araç alacaksınız yüzde 100'üne kadar kredilendirme mümkün olacak” açıklaması yaptı.

Gıda fiyatları incelenecek

BAŞBAKAN Yıldırım, gıda fiyatlarındaki ani artışların enflasyonun yükselmesine neden olduğunu söyledi. Yıldırım, “Bu durumun dikkatle incelenmesine kanaat getirdik. Bu amaca yönelik olarak da var olan Gıda Komitesi'ni yeniden yapılandırıyoruz. Komite ani dalgalanmaları mercek altına alacak. Eğer kötü amaçlı fiyatlarla oynama varsa, komite, gerekirse etle yaptığımız gibi geçici ithalat suretiyle piyasa dengesini sağlayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.