Kartal topa sahip olamıyor 

 Kartal topa sahip olamıyor 

İttifak Holding Konyaspor geride kalan 26 haftada içeride ve dış sahada yüzde 50’nin altında topa sahip olma istitastiği ile oynadı

 

İttifak Holding Konyaspor geride kalan 26 haftadatopa sahip olmada yüzde elli ortalamasının altında kaldı. Bu sezon  evinde çok varlık gösteremeyen yeşil-beyazlı ekip iç sahada oynadığı maçlarda yüzde 47,8 topa sahip oldu. İç sahada 13 maç oynayan Konyaspor bu maçlarda 2 galibiyet  6 beraberlik 5 yenilgi aldı. Rakipleri karşısında topa sahip olma konusunda tutuk davranan yeşil-beyazlı ekip şuana kadar Süper Ligde evinde en az puanı toplayan takım olarak göze çarpıyor.

Konyaspor 13 maçta Kayserispor ve son olarak Fenerbahçe’yi yenerken  lig devam ettiği takdirde  

28. hafta Sivasspor 30. hafta Çaykur Rizespor , 32. hafta Medipol Başakşehir ve 34. hafta Alanyaspor maçlarını evinde oynayacak. Kartal’ın topla oynama istatistiği bu maçlara göre değişiklik gösterecek.

İttifak Holding Konyaspor  en fazla puanı dış saha maçlarında toplarken  deplasmanda iç sahaya oranla topa daha fazla sahip oldu.  Yeşil-beyazlı ekip evinde yüzde 47.8 topa sahip olma ortalaması ile oynarken dışe sahada ise  yüzde 48.9 topa sahip olma istatistiği ile oynadı. Konyaspor iç saha ve dış saha topla oynama ortalamasında ise  yüzde 48.1 ortalama tutturdu. 

Bu sezon geride kalan 26 haftanın 13 haftasını deplasmanda oynayan yeşil-beyazlı ekip bu maçlarda 3 galibiyet 5 beraberlik 5 yenilgi alarak 14  puan topladı. Konyaspor bu galibiyetleri Denizlispor, Kasımpaşa ve Ankaragücü karşısında alırken, Galatasaray, Başakşehir, Antalyaspor Kayserispor ve Yeni Malatyaspor  ile berabere kaldı.

FERHAT TÜRKOĞLU 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.