Sabit Horasan

Sabit Horasan

Kartal iyi yolda

Kartal iyi yolda

Evet, Konyaspor iyi yolda...
Kartallar iyi mücadele ettiler, ligin ilk yarısına oranla daha iyi oynadılar hak ettikleri 1 puanı aldılar.. Hatta, Konyaspor gol yollarında etkili olabilseydi bu 3 puanda olabilirdi...
Maç öncesi, iki takım arasındaki istatistiklerde de Bursaspor öndeydi.. Konyaspor’un 5 galibiyetine karşılık, Bursaspor’un 9 galibiyeti vardı. Bununda ötesinde, bir yanda şampiyonluk mücadelesi veren ve bireysel olarak çok iyi bir kadroya sahip Bursaspor, diğer tarafta ise, ligde kalma mücadelesi veren ve ikinci yarı öncesi kadrosunu yenileyen Konyaspor vardı. 
Her iki takımda kazanma adına çıktılar sahaya. Ama, ikisinin isteği de olmadı ve puanlar paylaşıldı..
Konyaspor’da, yeni transferlerden 5’i ilk 11’de yer aldı.. Yabancı, diğer yeni transferlerin yanısıra Abbas Irak Milli takımında bulunması, Kere’de cezası nedeniyle forma giyemedi.
Maçın ilk yarısında, her iki takımında oyuna çok iyi konsantre oldukları söylenemez. Ama, ikinci yarıda Konyaspor’un daha iyi oynadı. Yeşil-beyazlı takımda en önemli gelişme olarak, takımın oyunu kendi yarı alanında kabul etme yerine ileriye yıkması görüldü. Bu da güvenden kaynaklandı.
Konyaspor’da, yeni transferlerden kaleci Pawelek, forvet oyuncusu Robak, Musa Çağıran ile birlikte ilk kez bir profesyonel maçta forma giyen Emre gelecek için umut verdiler.. Ertuğrul ise tam hazır değildi..
Teknik adamlar, Emre Yüksektepe’ye güvenmişler ki forma vermişler.  Ancak; bana kalırsa ligin ilk yarısında bir çok maçta forma giyen ve başarılı bir performans sergileyen Serkan’ın oynaması Konyaspor adına daha yararlı olurdu. Çünkü, Serkan savunma görevinin yanında, Musa ile birlikte oyunu ileriye yıkma adına da katkıda bulunabilirdi. Hazırlık maçlarında iyi bir görüntü verdiği ileri sürülen Barbaros’un ise neden yedek kulübesinde oturduğuna anlam veremedik. Çünkü, Konyaspor’un sürekli ileriye oynayan ve forvet oyuncularına gol yollarını açacak futbolculara ihtiyacı var. Bu şekilde düşünüldüğü zaman, Konyaspor’da orta alandaki eksikliğin ara transferde de doldurulduğunu söyleyemeyiz.
Her şeye rağmen, Konyaspor,  Bursaspor karşısındaki performansıyla iyi yolda olduğunu gösterdi..
Ama, bu kesinlikle aldatmamalı.. Her ne kadar Konyaspor rakibe boş alan bırakmadıysa da Bursaspor’un gününde olmadığını görebiliriz. Siz hiç; Sercan, Batalla, Ozan İpek, Turgay, Ali Tandoğan ve Ergic’in aynı anda bu kadar kötü olduğunu gördünüz  mü? 
O zaman Bursa beraberliğini abartmadan önümüze bakmalıyız.
Konyaspor için lig yeni başladı.. Hedef, en az 15 puan olmalı.. Bunun 1’ini Bursa maçında aldı.. Geriye 24 puan kaldı. Bunun için de tüm Konya kenetlenmeli.. 
xxx
Teknik direktör Ziya Doğan’a gelince;
Bursa maçında oyuncu değişikliklerinde, yedek kulübesine baktığımıza zaman isabet sağlandı diyebiliriz. Tek soru olarak, ilk oyuncu değişikliğinde tercih Montano mu, yoksa Barbaros mu? olmalıydı şeklinde karşımıza çıkabilir.
Teknik direktör Ziya Doğan, ligin başından buyana inadından bir türlü vazgeçmedi gitti. Bunlardan birincisi; antrenmanlarda yarı sahada 10-15 dakika süren taktik çalışması yaptırması.. İkincisi ise, her maçından ardından olduğu gibi Bursapor karşılaşmasından sonrada yine bahaneler aramasıydı. “Transferler geç yapıldı, yeni futbolcularımız bizimle yeterince çalışmalara katılmadı” şeklindeki sözlere sığınmak takıma bir şey kazandırmaz, aksine zarar verir, güvesizlik getirir.
Evet, ligde alt sıralarda yer alan ve Konya’ya geldikleri zaman kapalı defans oynamayı tercih edecek olan takımlara karşı taktik olarak belki yarı sahada, dar alan çalışmaları yararlı olabilir. Ama, Bursaspor gibi açık futbol oynayan ve sahayı çok iyi kullanan bir takıma karşı yarı saha da taktik çalışması yapmak çok yanlış olsa gerek. Teknik direktör Ziya Doğan da öyle sanıyorum ki bunun farkına varır ve yanlıştan döner. Ziya hocanın artık, taktik çalışmaları, Atatürk stadında ve tam sahada yapması yerinde olacaktır. Böylece takımı çok daha iyi görme olanağı bulacaktır..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR