Kartal hesap kesmeye başladı

Kartal hesap kesmeye başladı

Torku Konyaspor Galatasaray karşısında aldığı beraberlikle bu sezon İstanbul takımlarından ilk puanını aldı. Yeşil-beyazlı ekip puan alamadığı diğer İstanbul takımları ile evinde karşılaşacak

Torku Konyaspor sezonun ilk yarısında İstanbul takımları karşısında puan almayı başaramamıştı. Yeşil-beyazlı ekip Galatasaray ile evinde oynadığı maçı 4-1 kaybetmişti.  Torku Konyaspor bu maçtan sonra diğer İstanbul takımlarıyla deplasmanda karşılaşmış ve bu karşılaşmalardan eli boş dönmüştü.

Sezonun 9. Haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir’e konuk olan Torku Konyaspor bu maça kadar sadece tek yenilgi almıştı. Yeşil-beyazlı ekip Galatasaray’a evinde yenildiği maçın ardından ikinci yenilgisini ise bir başka İstanbul takımı olan Medipol Başakşehir karşısında 4-0’lık skorla aldı. Bu maça kadar 4 galibiyet 3 beraberlik tek yenilgi alan yeşil-beyazlı ekip 2. yenilgisini de  bir İstanbul takımından almış oldu.  Torku Konyaspor sezonun 11. haftasında ise Fenerbahçe’ye konuk oldu. Yeşil-beyazlı ekip bu maçı da 1-0 kaybederek 3. yenilgisini aldı. Sezonun 15. haftasında bir başka İstanbul temsilcisi Kasımpaşa’ya konuk olan Torku Konyaspor bu maçı da 2-1 kaybetmekten kurtulamadı ve ligdeki 4. Yenilgisinde de bir İstanbul takımının imzası oldu. Sezonun ilk yarısının son maçında deplasmanda son İstanbul deplasmanına çıkan Torku Konyaspor bu maçta Beşiktaş ile karşı karşıya geldi.  Yeşil-beyazlı ekip bu maçtan da sahadan 4-0’lık yenilgi ile ayrıldı.

EN FAZLA GOLÜ İSTANBUL TAKIMLARINDAN YEDİ

Torku Konyaspor bu sezon oynadığı maçlarda en farklı skorları da İstanbul takımlarından aldı. Yeşil-beyazlı ekip bu güne kadar 20 maça çıktı ve sahadan 5 kez yenilgi ile ayrıldı. Bu beş yenilgiyi de İstanbul ekiplerinden alan Torku Konyaspor bu maçlarda toplam 15 gol yedi ve sadece  Galatasaray ile Kasımpaşa maçlarında rakip fileleri havalandırdı. Yeşil-beyazlı ekip bu maçların dışında ise kalesinde sadece 9 gol gördü.

HEPSİYLE İÇERİDE OYNAYACAK

Torku Konyaspor sezonun ilk yarısında yenildiği İstanbul takımlarıyla evinde karşılaşacak. Sezonun ilk yarısında sadece Galatasaray ile evinde karşılaşan Kartal deplasmanda karşılaştığı rakibinden rövanşta bir puan almayı başardı. Yeşil-beyazlı ekip diğer İstanbul temsilcileriyle evinde karşılaşacak. Bu sezon evinde sadece Galatasaray’a yenilen  Torku Konyaspor başarılı iç saha performansını  ilk yarıda yenildiği İstanbul takımlarını eli boş göndermenin hesaplarını yapıyor. İstanbul takımları karşısında ilk hesabı Galatasaray karşısında kesen Torku Konyaspor 26. Haftada Medipol Başakşehir, 28 haftada Fenerbahçe ve 34. Haftada Beşiktaş ile karşılaşacak. yeşil-beyazlı ekip deplasmanda yenildiği rakiplerini iç sahada yenerek rövanşları almak istiyor.

FERHAT TÜRKOĞLU  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.