Sabit Horasan

Sabit Horasan

Kartal 4'ledi

Kartal 4'ledi

Konyaspor, Sakaryaspor’u hakeme rağmen, tek golle de olsa geçti ve üst üste 4. galibiyetini alarak zirve yarışında yoluna devam etti. 

Hava soğuk olmasına karşın, 200 kadar bayanında maça gelmesiyle ilk kez 8 bin kadar taraftar karşısında oynayan yeşil-beyazlı futbolcular, geçen haftaya oranla daha iyi bir görüntü verdiler. 

Topa daha çok hakim olan, iyi pas yapan, oyunu rakip yarı alanda kontrol eden Konyasporlu futbolcular, orta sahada daha iyi organize olabilseler, topu forvet oyuncularıyla gol alanlarında buluşturabilseler ve  biraz daha dikkatli olsalar, seyirciler daha kaliteli bir maç izleme olanağı bulabileceklerdi. 

Robak’ın topla oyunda etkili olmadığı maçın daha ilk dakikalarında bir penaltısı verilmeyen Konyaspor, ilk kombine atağını 39. dakikada geliştirdi. Belki de Konyaspor adına maçın en önemli pozisyonuydu.. Gol gelir mi diye ayağa kalktık, ama olmadı.. Ancak, bu golün geleceği müjdesini veriyordu..

Nitekim 40. dakikada aynı güzellikle gelişen bir atak, Gökhan’ın usta vuruşuyla golle sonuçlandı.

Hem de gol, ligin başından buyana sık sık eleştirdiğimiz iki futbolcunun yardımlaşmasıyla geldi.. Son haftaların en iyi oyununu sergileyen Ali Dere, bu kez akıllı davrandı ve topu ceza sahası içerisinde kendisini gösteren, ligin ikinci yarısında eski performansına adım adım yaklaşan Gökhan’a kesti ve tecrübeli futbolcu da şık bir vuruşla Sakarya filelerini havalandırdı.

Konyaspor, bu golle devre arasında soyunma odasına yüksek moralle gitti. İkinci yarıda da hakem etkeni vardı.. Rakip takım oyuncularına sert faullere rağmen kart göstermeyen, avantajları uygulamayan, tercih haklarını rakip takımdan yana kullanan hakem Çağatay Şahan, Abdullah’ı ise ağır bir kararla ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı bırakınca Konyaspor 52. dakikada 10 kişi kaldı..

Abdullah’ın atılması sonucu Konyaspor oyunu kendi yarı alanında kabul etti. Bunun sonucu da hakemin de yardımıyla Sakaryaspor daha atak bir görüntü verirken, Konyaspor ise kontrataklarla etkili olmaya çalıştı.

Ancak, 90 dakika direnen, rakibe defansta geçit vermeyen, maç sonunda da sevinen Konyaspor oldu..   

 Ligde kalma mücadelesi veren ve teknik direktör değişikliğine gidilmesi sonucu Konyaspor’a karşı daha moralli çıkan Sakaryaspor karşısında alınan galibiyet çok önemli.

Kasımpaşa’nın da yenilmesiyle zirveye bir adım daha yaklaşan Konyaspor, ligin başından buyana  üst üste 4. maçını kazanarak yoluna kayıpsız devam etti.

Her maç sonrası teknik adamlar, neden oyuncu değişikliğine gitmedikleri için eleştirilir..

Dünkü maçta da herkes aynı konuyu tartıştı. Son 15 dakikada yorulan ve her an 2. sarı karttan kırmızı kartı görme olasılığı yüksek olan bir Gökhan ve ileride top tutamayan Robak oyundan alınmadı..

Yine tekrarlıyoruz, belki yedek kulübesi yeterli değil, genç futbolcular beklentileri yeterince karşılayamazlar. Ama, hem zaman kazanma, hem de takımın güç kazanması adına değişikliklerini yapılması kaçınılmaz olsa gerek. Öyle sanıyoruz ki, Konyaspor teknik adamları kendilerini oyuna kaptırıyorlar ve oyuncu değişikliğini unutuyorlar. Genç futbolcuların kısa süre oynatılması da, kendileri açısından maç tecrübelerini artırma ve moral kazanma adına yararlı olacaktır. 

Hakemleri, sezon başından buyana eleştiriyoruz. 

MHK Başkanı Sayın Yusuf Namoğlu, iyi bir hakemdi, gözlemciydi, siyasetçiydi.. İyi bir insandır.

Ama, uzun süre hakem camiasından ayrı kalması en büyük eksiklikti..

Bu nedenle, kendileri ‘hakemlerimiz çok iyi gidiyorlar’ dese de Türk hakemliği en kötü dönemini geçiriyor.

Bunu Sakarya maçında bir kez daha yaşadık. Manisa bölgesi hakemi Çağatay Şahan, verdiği ve vermediği kararlarla herkesi isyan ettirdi. Eleştirilere hedef oldu.

Sona adım adım yaklaşılan ve play-off maçlarının oynanacağı ligde böyle hakemlerle hiç bir yere varılamaz. MHK yetkililerinin kulakları çınlasın.

MHK ve hakemler daha dikkatli olmamaları halinde bir çok takımın başı yanacak gibi görülmekte.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR