Kars'ta Öldürülen 9 Yaşındaki Mert Aydın'ın Davası Erzurum'a Alındı

Kars'ta Öldürülen 9 Yaşındaki Mert Aydın'ın Davası Erzurum'a Alındı

Kars'ta bir pazar günü kaçırılan ve yürütülen arama çalışmalarında cesedi, eski bir tabyanın içinde vahşice işlenen bir cinayetle öldürülmüş olarak bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın davası, Erzurum'a alındı.Kars-Ardahan Bölge...

Kars'ta bir pazar günü kaçırılan ve yürütülen arama çalışmalarında cesedi, eski bir tabyanın içinde vahşice işlenen bir cinayetle öldürülmüş olarak bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın davası, Erzurum'a alındı.

Kars-Ardahan Bölge Baro Başkanı Av. İbrahim Baştimar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vahşice işlenen bir cinayet ile hayata gözlerini yuman Mert Aydın cinayeti davasının, Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesinin beklendiğini lakin Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin 'kamu güvenliği ve olayın toplumda infial uyandırdığından dolayı' Erzurum'a nakledilmesine karar aldığını açıkladı. Baştimar, "Mahkememizin verdiği kararda sadece Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi diyor. Oradaki ağır ceza kendi arasındaki iş bölümüne göre davayı görecektir. Dosya oraya nakledilip esas numarası alındıktan sonra duruşma günü belli olacaktır." dedi.

MERT AYDIN CİNAYETİ

Kars'ta 6 Nisan 2014 Pazar günü İstasyon Mahallesi'ndeki Barış Apartmanı'ndan amcasına öğle yemeği götürmek için 9 yaşındaki Mert Aydın bir daha eve dönemedi. Faik Bey Caddesi'nde bulunan amcasının iş yerine yemeği bırakan Aydın, iş yerinden ayrıldıktan sonra kayboldu. Aile polis merkezine giderek kayıp ihbarında bulundu. Mert Aydın'ın cesedi, 7 Nisan Pazartesi günü Karadağ Mahallesi'ndeki eski bir tabyanın yakınlarında, vahşice işlenen bir cinayet ile öldürülmüş halde bulundu. Zanlı olarak yakalanan Aykut Balk cinayeti itiraf etti. Balk, cezaevine sevk edildi. Bugün ise davanın ikinci duruşması yapılacaktı.

MÜEBBET HAPİS İSTENİYOR

Öte yandan, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 3 sayfalık iddianame ile Aykut Balk'ın, ağırlaştırılmış müebbet ile 18 yıldan 43,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.