Karkın Kur’an Kursu birinci

Karkın Kur’an Kursu birinci

Kutlu doğum haftası münasebetiyle Çumra’da Kur’an Kursları arasında düzenlenen “Dini bilgiler ve Genel Kültür Yarışması gerçekleştirildi. Yarışma sonucunda daha önceki yıllarda da başarıları bulunan Çumra Karkın Erkek Kur’an Kursu birinci oldu.

Yarışmada İçeri Çumra Kur’an Kursu ikinci olurken, Türkmencamili Kur’an Kursu ise üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan öğrencilere müftülük tarafından birer çeyrek altın hediye edilirken Karkın Kur’an Kursu idarecileri de 6 öğrencisine birer çeyrek altın ve çeşitli hediyeler takdim etti. Karkın Erkek Kur’an Kursu idarecisi Nuri Gök yaptığı açıklamada Kur’an Kurslarının kültürümüzün yayılmasında önemli etkisi olan bir eğitim kurumları olduğunu belirterek, “İnsanımızın büyük çoğunluğu Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okumayı, iman, ibadet, ahlak gibi konulardaki temel bilgilerini ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.S.) hayatını ve mesajını bu kurumlarda öğrenmektedir” dedi.

PEYGAMBERİ ÖRNEK ALMALIYIZ

Hz.Peygamber’in (s.a.v.) “ Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir' sözünü hatırlatan Gök, konuşmasına şöyle devam etti: “Tarih boyunca Kur’an aşığı gönül insanları nasıl bir aşk ve coşku ile harekete geçmişse bizim de O’nu öğrenme, öğretme ve anlamada, hayatımıza tanzim etmede gayretlerimizi artırmamız gerekmektedir. Hz.Peygamber’in öğretim anlayışını, eğitim metotlarını, çok iyi bilip çocuklarımıza ve gençlerimize öğretmeli, Allah resulünün bütün davranışları gibi eğitimci kimliğiyle ortaya koyduğu uygulamalar bizler için örnek olmalıdır. Ne mutlu Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlere.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.