Kariyer

Kariyer

Belli bir kariyere sahip olma arzusu günümüzde birçok kişiyi etkisi altına almıştır.

Belli bir kariyere sahip olma arzusu günümüzde birçok kişiyi etkisi altına almıştır. Bunun arkasında ekonomik sebepler olduğu kadar saygınlık kazanmak gibi beklentiler de yer almaktadır. Mesleğinde yükselmek ve hedeflerine ulaşabilmek için büyük uğraşlar veren kişiler, bunun için zamanlarının oldukça önemli bir kısmını tecrübe kazanmaya ayırmaktadır.

Öte yandan takdir edersiniz ki; tecrübe kazanmak ne kadar önemliyse basamaklarını çıkarken üniversitelerin oynadığı rol da bir o kadar önemlidir. Üniversite eğitiminin gerekli olmadığını savunanlar olsa da ilgili akademik birikime zaman ayırmamış adayların önüne çoğu zaman bir set gibi engeller örülür kurumsal işletmeler tarafından…

Kariyer eğitiminde önemli bir diğer nokta ise meslek seçimidir. İşini severek yapan ve bunun için gerekli meziyetlere sahip olan bir kişi, kariyer gelişiminde çok daha hızlı ilerleyebilmektedir. Kişi çeşitli eğitim ve sertifika programları ile geleceğini ince ince inşa eder.

Ve fakat tüm bunlar yine de yeterli olmayabilir kimi zaman… Daha fazlası gerekebilir işte bu noktada da pekala etkili olabilir. Örneğin internette dolanan şu yazıda anlatıldığı üzere okuduğunuz okullar ve bitirdiğiniz eğitimler nafile kalabilir. İyi bir kariyere sahip olmak için yüksek bir sosyal medya puanına sahip olmanız beklenebilir tıpkı Sam Fiorella gibi… 

Özgeçmişi bir hayli kabarık olmasına karşın klout skoru düşük olduğu için işi alamayan saygın pazarlama uzmanının başından geçenlerin aktarıldığı şu yazıya göz atmanızı salık veririm:

 

Ayşenur Baki Kalaycı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.