Kardeşlik yürüyüşü

Kardeşlik yürüyüşü

Mevlana Celaleddin Rumi ve ailesinin Konya’ya gelişi bir tiyatro gösterisi ile canlandırıldı. Tiyatro gösterisi sonrası Çeşitli renk ve ırklardan yüzlerce kişi Mevlana Müzesi’ne kadar “Sevgi ve Kardeşlik Yürüyüşü”nde buluştu

Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve üniversiteler tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 788. yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Bu kapsamda Hz. Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri bir tiyatro gösterisi ile canlandırıldı. Mevlana Kültür Merkezi’ndeki programa Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,  Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum idaresindeki “Dem bu dem” tiyatrosu büyük ilgi izlendi. Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Celalettin Rumi’nin Konya’ya gelişi ile şehrimize bir mana geldiğini ifade ederek, “Şehrimizi daha da güzellenmiş ve şereflenmiştir. O yeryüzünde farklı bir iz bırakmış ve o iz devam etmektedir” dedi.

img_4756.jpg

Mevlana’yı anmanın onun temsil ettiği mana için yapıldığına işaret eden Akyürek, şöyle konuştu: “Bugün de Mevlana sadece bizi değil, ülkemizi ve dinimizi tanıtmaya ve yeryüzünde anlatmaya devam etmektedir. Sadece terörün zaman zaman can yaktığı, insanları öldüren katillerin bulunduğu bir dönemde Mevlana’nın sözünü hatırlatmak lazım; ‘Biz bu topraklara sevgiden başka tohum ekmeyiz’ Bugün maalesef bu topraklara sevgiden başka tohum ekenler coğrafyamızı ve insanlığı tehdit ediyor. Çözüm sevgiye dönmektir. Yaratıcıya iltica etmektir.” Mevlana Kültür Merkezi’ndeki programın ardından “Sevgi ve Kardeşlik Yürüyüşü” ile yapıldı. Çeşitli renk ve ırklardan yüzlerce kişi Mevlana Müzesi’ne kadar ellerindeki bayraklarla yürüdü. Daha sonra burada Kur’an tilaveti ve gülbang duası yapıldı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.