Kardeşlik iftarı

Kardeşlik iftarı

Bem-Bir-Sen Konya Şube Başkanlığı tarafından Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, farklı etnik kökene sahip onlarca öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen iftar programında sevgi, barış ve kardeşlik mesajları verildi

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Bem-Bir-Sen Konya Şube Başkanlığı’nın iftar etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda Bem-Bir-Sen, 63 farklı ülkeden 240, yurtiçinden de 140 öğrencinin eğitim aldığı Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde iftar organize etti. 300 öğrencinin ve öğretmenlerin katılımıyla okul bahçesinde gerçekleştirilen iftar programı, Etiyopyalı Jahor Saad’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Filistinli Amjad Havash’ın ezan okumasıyla orucunu açan öğrenciler, Bem-Bir-Sen yöneticileriyle aynı sofrayı paylaştılar. Düzenlenen programın paylaşma ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi yönüyle çok önemli olduğunu belirten Okul Müdürü Mevlüt Özdemir, Bem-Bir-Sen yönetimine teşekkür etti. Ardından söz alan Bem-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Sait Közoğlu, yaptığı konuşmasında, “Farklı milletlerden olsak da kader birliğimiz bizi bir araya getiriyor ve gönül birliğiyle iftarımızı birlikte açmamıza vesile oluyor” sözleriyle konuşmasına başladı. Başkan Közoğlu, “Cenab-ı Hakk Ramazan’da tuttuğumuz oruçları kabul eylesin. Tabii ki biz burada huzurla, güvenle iftar açarken, bizimle aynı huzuru taşıyamayan, iftar vakti iftar sofrasına ulaşamayan din kardeşlerimiz var. Bu Ramazan’ın mazlum coğrafyada yaşayan kardeşlerimizin kurtuluşlarına vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

İMAM HATİPLİ OLMAK SİZLER İÇİN GURUR KAYNAĞIDIR

Kendisinin de bir imam hatipli olduğunu ve bundan gurur duyduğunu dile getiren Başkan Közoğlu, “Sevgili gençler, ben de bir imam hatipli olarak bugün aranızdayım. 30 yıl oldu mezun olalı ama her bulunduğum ortamda imam hatipli olduğumu büyük bir gururla söylüyorum. Sizler buradan mezun olduktan sonra ülkelerinizde çeşitli görevlerde bulunacaksınız. Burada edindiğiniz deneyimleri ülkenize aktaracak, ülkenizin gelişmesine katkı sağlayacaksınız. Şunu hiç unutmayın ki bizler sizi çok seviyoruz. Devletimiz de, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan da sizleri çok seviyor. Bu vesileyle sizlere çeşitli ülkelerden buraya gelme imkanı sunduğu için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

EMPERYALİSTLERİN KURDUĞU OYUNLARI SİZ BOZACAKSINIZ

Emperyalistlerin hazırladıkları sinsice oyunlarla Müslümanların üstüne geldiğine dikkat çeken Başkan Közoğlu, “Bu oyunu siz gençler bozacaksınız. Siz gençler, ülkenize vardığınızda bayrağınıza ve vatanınıza sahip çıkacak her türlü faaliyetin içerisinde olun. Unutmayın ki eğer dik durmazsak bayrağımızı kaybedersek, ülkemizin parçalanmasına sessiz kalırsak bilin ki canımız da gidecektir. Bu yüzden en önden canımızı ortaya koymalıyız ki o bayraklarımız dalgalansın, bizler de dimdik ayakta özgür kalabilelim.  Sizler, ülkemizin fahri temsilcileri olacaksınız. Biz sizleri unutmayacağımız gibi sizler de bizi orada unutmayacaksınız. Milletimizin birer temsilcisi olarak, çeşitli alanlarda ülkenize başarılı bir şekilde hizmet edeceğinize inancım sonsuz. Ramazanınızı tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.