Emre Özgül

Emre Özgül

Kardeşliğin şehri Elazığ

Kardeşliğin şehri Elazığ

Huzurun başkenti. Doğunun yıkılmaz kalesi; Elazığ. Doğduğum ve büyüdüğüm topraklar. Her anın ayrı bir güzel. Biz seni, mertliğin ile sevdik. Yaşananlar, sana ve güzel ülkeme hiç yakışmadı.

**

Biliyorum, sen ihaneti asla kaldıramazsın. Sana uzanan hain elleri, kırmadan yerinde duramazsın. İçindeki vatan düşmanlarına gerekeni yapmadan, rahat bir nefes alamazsın.

**

Elazığspor maçlarına gitmek için binlerce kişiyle birlikte yürüdüğümüz, gülerek eğlendiğimiz yer. 18 Ağustos Perşembe günü o hava, yerini yasa bıraktı. Aklımızda hep güzellikleri ile kalan o yer, bundan sonra bize ihaneti ve alçaklığı hatırlatacak!

**

Ülkemiz zor sınavlardan geçiyor. Önce 15 Temmuz askeri darbe girişimi ardından da bombalı eylemler. Son bir ay içerisinde toplamda 73 şehit verdik. Türk milletinin başı sağolsun.

**

Babam, 52 yaşında, ben 24. Önceki gün yaşanan hain saldırıdan sonra telefonla konuşurken babamdan duyduğum tek cümle şu oldu: “Elazığ'dayım. İyiyim. Kayıp çok. Oğlum, ben bu yaşıma kadar Elazığ'da böyle bir şeyle karşılaşmadım, görmedim ve duymadım” Gerçekten bu yaşıma kadar şehrimde ben de böyle bir tabloyla karşılaşmamıştım.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Elazığ, açıklaması: “Elazığ gibi uzun zamandır çevresinde terör eylemleri yaşanmamasına rağmen huzurun ve kardeşliğin şehri vasfını korumuş bir yere saldırılmasını ayrıca önemli görüyorum” Erdoğan'ın da dediği gibi biz Elazığlılar; gerçekten de kardeşlik içinde yaşayan insanlarız. Şu, iyi bilinmeli: Elazığ'da bizi birbirimize düşürmeye kimsenin gücü yetmedi bundan sonra da yetmeyecek Allah'ın izniyle.

 

ELAZIĞ TERÖRE TESLİM OLMAZ

Gazetede çalışırken aldım memleketimde ki patlama haberini. Derin bir üzüntü içine girdim. Yalan değil, ağladım. Üzerimde çok büyük bir sorumluluk hissettim. Kendime “Ben neden şuan Elazığ'da değilim” sorusunu sordum.

**

Elazığ'ı bilen bilir. Abartmıyorum. Dün bir kez daha şükür ettim Türk ve özellikle Elazığlı olduğum için. Niye biliyor musunuz?

**

Patlamadan sonra yedisinden yetmişine herkes, harabe haline gelmiş Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nün önündeydi. Telefonla sürekli Elazığ ile irtibat halindeydim. Polislerin binanın etrafını boşaltın sözleri üzerine güzel hemşehrilerimin şu sözleri beni duygulandırdığı gibi eminim sizi de duygulandıracaktır: “Siz uzaklaşın gerekirse biz hep birlikte binanın içine girer gerekeni yaparız.”

**

Elazığlının gözü karadır. Elazığlı merttir, yiğittir. Haksızlığa gelemez. Patlama haberini alır almaz, çalışan arabasından inen ve arabasını istop ettirmeden emniyetin önüne koşandır. “Bu patlamada polislerin yerine keşke ben şehit olsaydım” diyendir.

 

ON BİNLERCE KİŞİ KAN VERMEYE GİTTİ

Saldırıdan sonra, acil kana ihtiyaç olduğu söylendi. Tek amaçları emniyete ve hastaneye gitmek olan Elazığlılar, kötü emelleri olanlara birliğin mesajını en güzel şekilde verdi. Hangi hastaneden kan çağrısı yapıldıysa binler oraya koştu.

**

Elazığ, milliyetçi ve muhafazakardır. Barındırmaz içinde haini. Bu patlamayla bizi birbirimize daha çok bağladınız.

**

Kurdun sofrasına domuz bırakmak tamamıyla ahmaklıktır! Bunlar kurdun sofrasına domuz getirdiler! Elazığ'ın saygıdeğer Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın, Elazığ milletvekillerinin, sivil toplum kuruluşlarının, muhalefet parti temsilcilerinin ve Elazığ siyasi liderlerinden eski Adalet ve İç İşleri Bakanı ve Emniyet Müdürü Mehmet Ağar'ın patlamadan sonra üstüne düşeni fazlasıyla yaptığına inandım. Memleketim adına sizlere, teşekkür etmek boynumuzun borcu.

 

ONLARIN ÇOCUĞUNDAN DAHA DELİKANLIYIM

 

Patlamanın ardından HDP İl örgütü binasına şanlı Türk bayrağını asan hemşehrilerim. Benim değerli alevi, sunni, zaza ve Kürt hemşehrilerim. Elazığ'ın dik ve asil duruşunu bir kez daha gözler önüne serdiniz. Kimse unutmasın! Bir başkadır, Gakgoşlar diyarı Elazığ. 81 ilde Allah'ın ismini layıkıyla taşıyan tek ildir. Elazığ; azizdir, Mağlup edilmesi mümkün olmayan ve galiptir. Bakın ne demiş hain saldırıda yaralanan bir kız kardeşimiz, “Biz şehadet şerbetini içeriz ama al bayrağı yere düşürmeyiz. Bunu böyle bilesiniz. Bomba yedim ama ONLARIN ÇOCUĞUNDAN DAHA DELİKANLIYIM. Gözünüz arkada kalmasın." Sizin de gözünüz arkada kalmasın.

**

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara da Allah'tan acil şifalar niyaz ederim.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR