Kardeşinize sahip çıkın

Kardeşinize sahip çıkın

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Üyeleri Doğu Türkistan’daki zulümleri protesto etti. Necip Fazıl Kocaman, “Yapılan zulüm ve işkence İslam alemine savaş demektir. Ey Müslüman yöneticiler kendinize gelin. Müslüman kardeşlerimize sahip çıkın”dedi

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Üyeleri Doğu Türkistan başta olmak üzere zulüm altındaki coğrafyalarla ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Zafer Yer Saati'nde düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda genç katıldı. Gençler sloganlar atarak zulümleri protesto etti. Grup adına açıklamayı Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Necip Fazıl Kocaman yaptı. Her ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da kardeşlerimize zulüm ve işkencenin devam etmekte olduğunu ifade eden Kocaman, “Dün Suriye ve Mısır zulüm altındaydı, hakeza halen bu zulüm ve işkence devam etmekte. Şimdi ise güneşin doğduğu yer Doğu Türkistanımız’da gün doğmuyor. Sırf Müslüman oldukları için işkenceler ediliyor, hanım kardeşlerimizin ırzlarına geçiliyor” dedi.

img_0379.jpg

BU İSLAM ALEMİNE SAVAŞTIR

Yaşanan zulümlerin konuşularak, açıklamalarda bulunarak veya sadece bugüne has dua ederek vicdanların rahat olmayacağını söyleyen Kocaman, açıklamasına şöyle devam etti: “Yok mudur bu zulme dur diyebilecek bir babayiğit. Her olay da meydanlara inen biz Müslümanlar, samimi olduğumuzu Allah katında şahitlik ediyoruz lakin bu yetmiyor. Biz bize düşeni yapmakla mükellefiz. Ey Müslüman devletin Müslüman yöneticileri, sizler bu zulme nasıl oluyor da sessiz kalabiliyorsunuz. Ey Müslüman ülkelerin Müslüman yöneticileri üstünüze düşeni yapın. Katil Çin doğu Türkistan'a yaptığı zulüm ve işkence ile tüm İslam alemine savaş açmıştır. Bunu hangi göz görmez, hangi kulak işitmez. Ey Müslüman ülkelerin Müslüman yöneticileri kendinize gelin. Müslüman kardeşlerimize sahip çıkın. Ey Müslüman yöneticiler, Müslüman kanı döken ellerle el sıkışmak hangi vicdana hangi ahlaka sığar. Biz Müslüman’ız, biz dünyanın diğer ucunda yaşayan bir Müslüman’ın ayağına diken dahi batsa bundan sorumlu olan insanlarız; buna rağmen nasıl oluyor da suskun oluyorsunuz.

img_0391.jpg

YOL İSLAM BİRLİĞNDEN GEÇİYOR

Müslüman ülkelerin yöneticilerine seslenen Kocaman, konuşmasına şöyle devam etti: “Ümmetin suskunluğu üzerinize vebaldir, akan kanlar, edilen işkencelere gereken tepki ve uygulama şarttır. Bu minval de yolumuz İslam birliğinden geçmektir, katiller topluluğu Avrupa birliğinden fayda gelmedi, gelmez. Ey Müslüman ülkenin Müslüman yöneticileri İslam ülkelerinin katılımıyla bir “İslam Barış Gücü” kurulmalıdır. İslam dünyasında akan kanı durdurmak için bu barış gücü ile müdahale de bulunulmalıdır. Türkiye bu iradeyi, bu kararlılığı ortaya koymak zorundadır. Doğuda kardeş kanı dökülüyor. Müslüman kanı döken ve bundan zevk alan şeref yoksunu kâfirlere Allah rızası için karşı çıkmak, gereken tepkiyi vermek bu kadar zor mu? Ey Müslüman ülkenin Müslüman yöneticileri kendinize gelin, üzerinize düşeni yapın. Bütün Müslümanlar olarak doğu Türkistan için meydanlara indik, bugün burada hakkı haykırmak için toplandık. Doğu Türkistan ve tüm zulüm altındaki Müslüman kardeşlerinize sahip çıkmak için bütün gücümüzle çalışacak, İslam Birliğini tesis ederek hak ve adalet merkezli Yeni Bir Dünya'yı muhakkak kuracağız."

HÂLİD ŞEN merhabahber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.