Kardeş Şehir Şeki’den Başkan Toru’ya Ziyaret

Kardeş Şehir Şeki’den Başkan Toru’ya Ziyaret

Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’ne katılmak üzere Konya’ya gelen Şeki Devlet Tiyatroları ekibi Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru’yu ziyaret etti.

20 Nisan - 30 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen 8. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’ne katılmak üzere Konya’da bulunan Meram Belediyesi’nin kardeş şehri Azerbaycan Şeki’den gelen Şeki Devlet Tiyatroları ekibi Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’yu ziyaret etti. Şeki Devlet Tiyatrosu Müdürü Hikmet Nebili ve oyunun yönetmeni Mirbala Selimli’nin yer aldığı heyet misafirperverliğinden dolayı Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya teşekkür etti.

BAŞKAN TORU’DAN BİRLİK VURGUSU

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifaden eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Azerbaycan ile ezeli bir kardeşliğimiz, tarih ve kültür bağımız var. Şu an en çok ihtiyaç duyduğumuz şey de budur. Şu an içinde bulunduğumuz coğrafyada savaşlar, kan, zulüm hepsi var. Biz birbirimize destek olmazsak, birbirimize fırsat vermezsek, zaman ayırmazsak, tek olduğumuz zaman daha çabuk kırılgan hale geliyoruz. Şu an her yer öyle. Bakıyorsunuz; Irak, Suriye, Yemen, Filistin, Arakan dünyanın her tarafı kan gölü oldu. Onun için bizler geçmişten gelen tarihi bağlarımızı daha güçlü tutarsak, kardeşliğimizi pekiştirirsek, kültürel kodlarımızı tekrar bugüne aktarabilirsek o zaman çok daha güçlü oluruz diye düşünüyorum ki, şu an Azerbaycan ile bu birliktelik var. Biz Azeri kardeşlerimizi her zaman sevdik, seviyoruz da. Her şeyden önce sempati duyuyoruz. İnşallah bu kardeşliğimizi daha da pekiştirmek üzere sizlerle her zaman beraber olacağız” ifadesini kullandı.

Azerbaycan Şeki Devlet Tiyatrosu Müdürü Hikmet Nebili, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya yöresel motiflerin yer aldığı bir kilim hediye ederken, Başkan Toru da Hikmet Nebili’ye bir tablo hediye etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.