Karatay'da yeşil alanlar kışa hazırlanıyor

Karatay'da yeşil alanlar kışa hazırlanıyor

Karatay'a kazandırdığı yeşil alanlar ile kişi başına düşen yeşil alan miktarını sürekli yükselten Karatay Belediyesi ilçe genelinde park ve bahçeleri kışa hazırlıyor.

Çalışmalar kapsamında dökülen yapraklar süpürülüyor, ağaçlar budanıyor ve bitkilerin hazırlık bakımları yapılıyor. Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri parklarda budama ve bakım işlemleri gerçekleştirirken; Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor.  Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli göreve geldiği 2004 yılı öncesinde Karatay'da toplam 652 Bin metrekare  yeşil alan bulunduğunu belirterek; bu rakamın 2018 yılında 4,5 Milyon metrekare  ye yükseldiğine dikkat çekti.

BİNALAR YEŞİLLE İÇ İÇE YÜKSELİYOR

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile Karatay'da modern binaların yeşil dokuyla iç içe yükselmesi için çalıştıklarını belirtti. Başkan Hançerli Karatay'ın konut alanlarının yanı sıra sanayi sahalarının da merkezi olduğuna dikkat çekerek; ağaçlandırma ve yeşil alanların Karatay'ın akciğeri olduğunu söyledi. Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi Aslım Ormanı'nda 2 milyon 472 bin m2'lik alanda, 22 bin 500 iğde olmak üzere 84 bin 834 ağaç bulunduğunu söyleyerek hakim rüzgarların etkisi ile Karatay'ı iğde kokularının sardığı belirtti. Başkan Hançerli yeşil dokunun korunması ve sağlıklı bir şekilde gelişerek gelecek nesillere miras bırakılması için özellikle sonbaharda yapılan bakımların büyük önem arz ettiğini belirtti.

PARKLAR HER MEVSİM GÜZEL

Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip Şehir Parkı, Olimpiyat Parkı, Adalet Parkı gibi Karatay'ın büyük parkları fotoğraf meraklılarının da ilgisini çekiyor. 343.300 metrekare  alana sahip Şehir Parkı, içerisinde bulunan 12.500 metrekare  Biyolojik Göletiyle misafirlerini ağırlarken; 161.900 metrekare  toplam alanıyla Karatay'ın ikinci büyük parkı olan ve mini futbol sahası, basketbol ve voleybol sahası, jimnastik aletleri alanı, çocuk oyun grubu, 180 kamelyası, 4 süs havuzu, 5 olimpiyat halkası havuzu, 1100 m bisiklet pisti, 2300 m koşu parkurunun yanı sıra Fair Play Müzesi'ne ev sahipliği yapan Olimpiyat Parkı da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.