Karatay'da sosyal ve  kültürel hayata katkı

Karatay'da sosyal ve kültürel hayata katkı

Göreve geldikleri günden bu yana Karatay'da sosyal ve kültürel çalışmalara önem verdiklerini dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Biz, yatırımımızı gençliğe yapıyoruz. Bu tür çalışmaları da önemsiyoruz” dedi

Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen, Spor Müdürü Ferhat Türkoğlu, İstihbarat Şefi Emre Özgül, Reklam Koordinatörü Hakan Armutcu, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılca, Şen ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Ayrıca Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay'da yürütülen faaliyetler hakkında da bilgiler verdi.

KURUMSAL BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTIK

Yeni eğitim ve öğretim dönemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak konuşmasına başlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Karatay'ımızın tüm okullarında yeni dönemin ilk günü 1’inci sınıfa başlayacak bütün öğrencilerimize çanta ve kırtasiye desteği verme sözümüzü yerine getirdik. İnşallah bu desteğimiz öğrencilerimizin geleceğine bir nebze de olsa katkıda bulunur. Çünkü bizleri mutlu edecek tek şey budur. Öğrencilerimiz bizlerin geleceği ve umudu. Onlar geleceğimizin teminatı. Kısa sürede önemli işler yaptık. Öğrencilerimize verdiğimiz bütün boyama kitapları aslında bir kurumsallığın yansımasıydı. Karatay bölgesini anlatan bir boyama kitabı oluşturduk. Bu, kısa sürede yapılacak bir çalışma değildi ama çok şükür” dedi.

TURİZM AÇISINDAN POTANSİYEL OLUŞACAK

Karatay'ın Konya'nın kalbi olduğunu söyleyen, Karatay'da çok önemli değerlerin bulunduğunu aktaran ve tanıtıma bundan sonra daha fazla önem verileceğine değinen Karatay Belediye Başkanı Kılca, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Karatay'ı sosyal ve kültüren yaşamın başkenti haline getirmeyi planlıyoruz. İlçe halkımızın görüşlerine önem veriyor ve Karatay ile ilgili yapılabileceklerin hepsini istişare ediyoruz. Mevlana türbesinin etrafı ile ilgili çalışma yürüteceğiz. Köklü geçmişimizin, kültürümüzün ve ilçemizin kimliğinin korunup daha da zenginleştirilmesi adına 'Mevlana Hazretleri Türbesi Arkası Dönüşüm Projesi'ni hayata geçireceğiz. Projemizde bölgenin tarihi dokusuna uygun iş merkezleri ve turizm alanları inşa edeceğiz. Mevlana Kültür Vadisi Projesi çerçevesinde dönüşüm sağlanacak. Geleneksel el sanatları merkezi, yöresel ürün alanı ve gurme sokağı oluşturacağız. Bu alanda ayrıca butik konaklama imkanı sunacak özel çalışmalarımız da yer alacak. İnanıyorum ki bu projemiz, turizm açısından önemli bir potansiyel oluşturacak.”

YIL SONUNA DOĞRU EKSTRA HAREKETLİLİK

Karatay'da sağlık turizminin de güçleneceğinin altını çizen Başkan Kılca, “Konya ve Karatayımız bu yatırımla birlikte termal turizmde önemli bir merkez haline gelecek” şeklinde konuştu. İsmil Termal Tesisleri'ndeki son durum ile ilgili de bilgiler veren Kılca, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı: “Bu projemiz tamamlandığında inşallah gerek Konya’dan gerek bölge il ve ilçelerin yanı sıra ülkemizin dört bir yanından yerli-yabancı binlerce turisti ağırlayacağız. Tesislerimizde ulusal ve uluslararası konferanslar, paneller ile seminerler yapılabilecek ve inşallah Karatay, termal turizmde ülkemizin önemli bir merkezi haline gelecek. 17 bin 360 metrekarelik alanda yapımını sürdürdüğümüz tesislerimizin fiziki gerçekleşme oranı yüzde 100'e yaklaşmış durumda. Yıl sonuna doğru ekstra bir hareketlilik bekliyoruz. Tesisin işletilmesi konusunda da istişarelerimiz devam ediyor.”

MUHARREM DURSUN

kilca-2.jpgkilca-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.