Karatay'da ruhsat çıkmazı

Karatay'da ruhsat çıkmazı

Karatay Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü, incir çekirdeğini doldurmayacak mevzuatlarla iş yerlerinin ruhsatını iptal ediyor. Binlerce liralık yatırım yapan iş yeri sahipleri ise bu duruma bir çözüm istiyor

Karatay Belediyesi ilçede faaliyet gösteren iş yerlerine baskı kuruyor. Belediye, incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerle iş yerlerine ruhsat iptaline karar veriyor. İş yerlerine büyük yatırım yaptıktan sonra böyle bir kararla karşı karşıya kalan iş yeri sahipleri zarar ederek, iflasın eşiğine geliyor. Karatay Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü, Büyüksinan Mahallesi'nde bulunan bir etliekmek salonunu mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle kapatma kararı aldı.

TİNERCİLERİN MEKANIYDI

İş yeri sahibi Abdurrahman Güler, ruhsat iptalinin gerçek nedenini kendisinin de anlamadığını söyledi. İş yerini açmadan önce arsanın pislik içerisinde olduğunu ifade eden Güler, “Tinerciler ve uyuşturucu satıcıları buralarda kol geziyordu. Bu bölge perişan haldeydi. Belediyeye o zamanlar neredeydiniz diyorum. Bu kadar emek harcanmış böyle bir yere dönüştükten sonra niye üzerine şimdi düşüyorlar anlamadım. Belediyemize zarar gelmemesi için elimden gelinin fazlasını yaptım. Ama bu saatten sonra elim kolum bağlandı. Bu mekan mahalleye değer katıyor. Bu kadar insanın üzerine gelinmez” dedi.

KALDIRIM İŞGALİ SÖZ KONUSU DEĞİL

“Burası benim arsam ve belediyenin kaldırımını işgal etmiyorum” diyen Güler tepkisini şu şekilde dile getirdi: “Salonu açtıktan sonra havuz yaptırdım, gölgelik yaptırdım. Eğer bu suçsa Konya'da mekan kalmaz. Diğer iş yerleri de kapansın ben burayı elimle yıkacağım. Ben belediyeden teşekkür beklerken, böyle bir tepkiyle karşılaşmak beni çok üzdü. Yetkililerin burada gerçekten aykırı bir şey bulsunlar ben bunu yıkarım. Mahallenin diğer sokakları çöplük içinde ama belediye gözünü bizi dikti. Burası çöplük içindeydi. Biz nezih bir mekan yaptık. Mahalle sakinleri beni hep tebrik ediyor. Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'nin bu kararın alındığından haberi olmadığını iddia ediyorum. İlçemizi ve mahallemi seviyorum. Vatandaşımız burada gelip, iki çay içiyor ve muhabbet ediyor. Bu bize yetiyor” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum