Karatay'da koku çilesi!

Karatay'da koku çilesi!

Çöpten gelen koku Karataylıları çileden çıkarıyor. Pek çok kişi koku yüzünden evlerini satıp başka bölgelere taşınmayı bile düşünüyor. İnternet üzerinden başlatılan ‘Karatay kokmasın, çöp tesisi kaldırılsın' kampanyası ise çok sayıda destek aldı

Karatay’da etkili olan koku nedeniyle vatandaşın huzuru kalmadı. Pek çok Karataylı evlerini satıp başka bölgelere taşınmayı düşünüyor. İlçede özellikle yaz aylarında çok etkili olan koku ile ilgili ne Büyükşehir ne de Karatay Belediyesi tarafından somut bir adım atılmadı. Vatandaş ise konunun muhatabının Büyükşehir Belediyesi mi yoksa Karatay Belediyesi mi olduğunu bilmiyor. Karatay Belediyesi’nden ilgili iddialara bir açıklama yapılmadı.  Karatay Belediyesi yetkilileri, kokunun KOSKİ'ye ait tesislerden geldiğini belirterek, sorunun muhatabının Büyükşehir Belediyesi olduğuna dikkat çekiyor.

KAMPANYA'YA CİDDİ DESTEK VAR

Karatay İlçesi Karşehir sitelerinde ikamet eden Hakan Armutcu isimli bir vatandaş, internet üzerinden “Karatay ilçesi kokmasın, çöp tesisi kaldırılsın, hastalık yayılmasın” başlıklı bir kampanya düzenledi. Karatay’ın en büyük sorunlarından olan çöp kokusuna dikkat çekilen kampanyada yetkililerin yaşamı olumsuz etkileyen ve sağlığı tehdit eden kötü kokuya karşı önlem alması istendi. Karatay’da ikamet eden yüzlerce vatandaş kampanyaya destek verdi. Pek çok vatandaş evlerinde kokudan duramadıklarını belirterek yetkililerin duruma kayıtsız kaldığını ifade etti. Yaşanan koku sıkıntısı nedeniyle Karatay’ın pek çok bölgesinde vatandaş evlerini boşaltarak kiraya veriyor. Ev sahipleri diğer ilçelerde evlerin kat kat değerlendiğini fakat Karatay’da koku nedeniyle fiyatların yerinde saydığını belirtiyor. Bölgeye yapılan Şehir Hastanesi’ndeki hastaların kokuya nasıl dayanacağı ise merak konusu.

İNSAN SAĞLIĞINA ZARAR VERİYOR

Kampanya’yı başlatan Armutcu, “Konya'nın merkez ilçesi olan, Hz. Mevlana'nın bulunduğu bölge Karatay İlçesi'nde çöp kokusu yaşam kalitesini tehdit eder boyuta ulaştı. Belediyenin yerleşim bölgesinin yakınına ‘çöpten enerji üretim tesisi’ kurmasıyla günün belirli saatlerinde ilçeyi müthiş bir çöp kokusu sarıyor. Tıpkı kafanızı bir çöp arabasının içine soktuğunuzu düşünün. Bunun sadece koku olarak algılanmaması ve insan sağlığına da zarar verdiğinin bilinmesi, düşünülmesi gerekiyor” dedi. Büyükşehir veya Karatay Belediyesi'nin acilen bu tesisi ilçeden kaldırmasını ve ilçenin kokudan kurtarılmasını istediklerini ifade eden Armutcu, “Karatay Belediye Başkanı’nın kokudan haberi yok sanırım. Ama bizleri çok etkiliyor bu koku. Başkanlar kendilerini vatandaşın yerine koysun” ifadelerine yer verdi.

KOKUYLA UYKUDAN UYANIYORLAR

Kampanyaya destek veren çok sayıda vatandaş da kokunun giderilmesi için adımların atılması gerektiğini ifade ediyor. Kampanya’ya gelen yorumlarıdan bazıları ise şöyle:

Rukiye Koyuncu; Bu koku yüzünden psikolojim bozuldu Karatay’dan taşınmayı düşünüyorum artık.

Kadir Vural: kokudan adam uykusunda bile uyanıyor kokudan yaz aylarında pencereyi bile açamaz duruma geldik.

Kadir Azakar: Sn.Tahir Akyürek ve Sn.Mehmet Hançerli beyi bir gün Karatay bölgesinde gelsinler konuk edelim. Özellikle ramazan ayında iftar sırasında o kokuyu teneffüs etsinler, bu kadar insanın çağrısına kulak verip vermeyeceklerini görelim...

Gülizar Tokcan:Yeter artik çöplükte mi oturuyoruz şehirde miyiz anlayamadık. Ayrıca bir yıldır yakin çevredeki fabrikalardan özellikle bir gıda fabrikasından sabah aksam iğrenç kokular geliyor. Artik yetkililer buna bir çözüm bulsun. Konut fiyatları bile bu yüzden artmıyor. Para yapsa da satıp başka bölgeye tasınsak.

Abdullah Nihat Topal:  Çok kötü kokuyor. Uykusundan uyandırıyor insanları

Hacer Gür: İmzalıyorum çünkü koku çok rahatsız edici özellikle akşamüstü resmen boğuluyoruz ayrıca Karatay Belediye Başkanı Karatay’da otursun da bu kokuyu görsün Meram’dan mı seçilmiş de orda oturuyor?

Halit Göksu: Hançerli bu işi yapamıyorsa çekip gitsin. Resmen Karatay adliye civarı çok kötü kokuyor. Birde şehir hastanesi oraya yapılıyor. Ne kadar iş bilmezlik ya da rant meselesi mi desek acaba???

İbrahim Başcı: En çok oyun Ak Parti’ye çıktığı bir ilçede bu soruna çözüm bulunmamasını kınıyorum. Gece uykuda iken dahi genzimizi yakan bir koku. Yetkililerin en kısa sürede kokuya çözüm bulması gerekiyor. Yoksa Karatay'ı istediğiniz kadar toplu konut hamleleri ile güzelleştirin, kokuya çözüm bulmadığınız sürece, millet yavaş yavaş evleri satmaya başlayacak.

merhabahaber.com - ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum