Karatay'da imar çalışmaları sürüyor

Karatay'da imar çalışmaları sürüyor

Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile Belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesini uygulamaya devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli "Belediyemiz 1. Etap Revizyon İmar Planı çalışmaları kapsamında 20 ayrı düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18'inci maddesi gereğince imar uygulamaları başlatılmış ve tesciller %100 oranında tamamlanmıştır. Yapılan 18'inci madde uygulamaları sonucunda 5 milyon 136 bin metrekarelik alanda tescil işlemleri tamamlanarak 1.Etap Revizyon İmar Planı kapsamında tapuları verilmeyen mülk sahibi kalmamıştır. 2. Etap Revizyon İmar Planı kapsamında 10 ayrı düzenleme sahasında Belediyemizce 3194 sayılı İmar Kanununun 18'inci maddesine istinaden yapılan imar uygulamalarına başlanmış olup, çalışmalar titizlikle devam etmektedir. 2.Etap Revizyon İmar Planı kapsamında Akabe, Gaziosmanpaşa ve Çataltömek Mahallelerinde askı işlemi tamamlanan K655, K656, K657 ve K658 nolu düzenleme sahaları Karatay Tapu Müdürlüğünde tescil edilmiştir” dedi.

MÜTEAHHİT FİRMALAR TEVECCÜH GÖSTERİYOR

Başkan Hançerli, sözlerini şöyle sürdürdü: “2018 İlk 5 Ayında, 2003 Yılının 3 katına yakın inşaat ruhsatı verildi. 2003 yılında verilen yapı ruhsatı 244 bin 528 metrekare iken bu rakam 2018 yılının ilk beş ayında 679 bin 408 metrekareye ulaştı. 2003 ile 2017 yıllarını karşılaştırdığımızda ise inşaat ruhsatlarında 10 kat artış var. İnşaat ruhsatları 2017 yılında 3 milyon 521 bin 842 metrekareye ulaştı. Hedefimiz Karatay'ı statik bakımdan daha da güçlü ve estetik binalarla donatmak. Müteahhit firmalar teveccüh gösteriyorlar. Hemşerilerimiz Karatay'da oturmayı tercih ediyorlar. Bunun sonucunda da inşaat ruhsatlarındaki artış 10 katına çıkabiliyor. Bizlerin de belediye olarak görevleri yenilenen Karatay'ın sosyal ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışıyoruz. Karatay'ımızda daha estetik, daha sağlam, daha güvenilir, daha konforlu binalar hızla yükseliyor. Teveccühlerinden dolayı Karatay'da mülk sahibi olan, taş üstüne taş koyan herkese çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum."

ÖZEL SEKTÖR İÇİN BİR IŞIK YAKTIK

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli göreve geldiği 2004 yılından itibaren gerçekleştirdikleri toplu konut hamleleri ile ilçeye 13.644 daire kazandırdıklarını belirtti. Karatay Belediyesi öncülüğünde 1993-2004 yılları arasında gerçekleştirilmiş 6.356 daire olduğunu hatırlatan Başkan Hançerli "Karatay Belediyesi olarak ilçeye kazandırdığımız toplam 20.000 dairenin 13.644 adeti 2004-2017 yılları arasında gerçekleşti. Hemşerilerimizin, Konya'nın merkezinde yer almasına rağmen bir çöküntü alanı görünümünde olan evlerden kurtulup; modern mimari ile inşa edilmiş evlerde ikamet etmeleri en büyük hedefimizdir" dedi. Başkan Hançerli Belediye olarak görevlerinin kooperatifi kurmakla bitmediğini belirterek; yeşil alan çalışmaları, yol düzenlemeleri ile çalışmaların sürekli devam edeceğini söyledi. "Bütün hemşerilerimize toplu konut hamlelerimizde gösterdiği yoğun ilgi ve verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum," diyen Başkan Hançerli, kentsel dönüşümün Konya'nın vitrini olan Karatay'ı yapılaşma alanında daha da büyük bir marka ilçe yapmak için çok önemli olduğunu belirtti. Başkan Hançerli, gerçekleştirilen toplu konut çalışmaları ile Karatay'ın daha modern bir yapıya kavuşması noktasında özel sektör için bir ışık yaktıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum