Karatay'da ‘Ağız ve Diş Sağlığı’ konferansı

Karatay'da ‘Ağız ve Diş Sağlığı’ konferansı

Karatay Toplum Sağlığı Merkezi tarafından anne adayları, anneler ve çocuklara yönelik, "Ağız ve Diş Sağlığı" konulu konferans gerçekleştirildi.

Karatay Toplum Sağlığı Merkezi tarafından anne adayları, anneler ve çocuklara yönelik, "Ağız ve Diş Sağlığı" konulu konferans gerçekleştirildi. Aziziye Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta, Karatay Toplum Sağlığı Merkezi Hekimlerinden Uzman Diş Hekimi Deniz Nergiz Ergin ve Diş Hekimi Demet İnan tarafından bebeklik çağlarından itibaren çocuklarda diş sağlığının korunması ve sağlıklı diş gelişiminin önemiyle ilgili bilgiler verildi.

İlk 6 ay anne sütünün bebeklerin diş gelişimine büyük katkıları olduğunu belirten konuşmacılar, bebeklere beslenme sonrası su içirilerek dişlerinin temizliğinin sağlanması gerektiğini ifade etti. Özellikle gelişim çağındaki çocuklarda beslenmenin diş bakımı kadar önemli olduğuna vurgu yapıldı. Diş hekimleri, anne adaylarının ve bebeklerinin diş sağlığı için bilinçsiz ilaç kullanmaktan kaçınmaları ve beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini anlattı. Yanlış diş fırçalamanın ve yanlış diş fırçası seçimlerinin de ciddi sağlık sorunları oluşturduğunu belirten diş hekimleri, dişlerin farklı yüzeylerinin nasıl temizlenmesi gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.