Karatay'a termal tesis

Karatay'a termal tesis

Karatay Belediyesi tarafından yapılan İsmil Termal Tesisleri’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Mehmet Hançerli, 460 bin metrekarelik bir alana yapılacak olan tesisin Mart 2019’da hizmete açılacağını söyledi

Karatay Belediyesi tarafından yapılacak olan Termal Tesisin temel atma töreni yapıldı. 460 bin metrekarelik bir alanda 95 Milyon lira harcanarak yapılacak tesis, 6 Mart 2019 tarihinde açılacak. Temel Atma Programına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Ak Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve İsmilliler katıldı.

BAŞKA İLLERE GİDİLMEYECEK

Törende konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, şehirlerde olan her şeyin köylerde de olacağını belirterek, “Yeni çıkan büyükşehir yasası ile şehirlerde olan ne varsa mahallelerimizde de olacak. Hizmetlerimiz bir bir geliyor” dedi. Konya halkının kaplıca kültürüne sahip olduğunu ve kaplıcalardan faydalanmak için farklı illere gittiğini aktaran Hançerli, “Burada bir kaplıca var ama tesis yok. Tesis olmadığı için vatandaşlarımız başka illere gidiyor. Bir yöremiz insanının başka illere göndermek istemiyoruz. Yapılacak olan tesis hem Konyamızın hem de çevre illerin ihtiyacına cevap verecek” diye konuştu. Hançerli, tesisin yapımından önce İstanbul Üniversitesi’nin gelip araştırma yaptığını ve kaplıcanın kaliteli bir kaplıca olduğu sonucuna varıldığını söyledi.

KONYA BELEDİYECİLİKTE ÖNE ÇIKIYOR

Konya’nın birçok konuda öne çıkan bir şehir olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya bir payitaht şehri, İstanbul’dan sonra en uzun süre başkentlik yapmış ve birçok konuda öne çıkmış bir şehir; sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla. Öne çıkan özelliklerinden biri de belediyecilik hizmetleri” diye konuştu. İsmil Termal Tesisleri’nin bir cazibe merkezi olacağını belirten Başkan Altay, tesisin sadece Konya için değil bölge için hizmet vereceğini ifade etti. Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, tesisin başta Konya olmak üzere ülkemiz için hayırlar getirmesini diledi. 2014 yılında getirilen büyükşehir kanunuyla mahallelerin büyükşehir ve ilçe belediyelerin çalışmalarıyla her geçen gün geliştiğini aktaran Angı, “Her gün büyüyoruz. Her gün gelişiyoruz. Dostlar bundan mutlu oluyor ama Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsız olanlar da var” diye konuştu.

KONYA HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

AK Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli, ülkemizin her geçen gün büyüdüğünü belirterek, şunları söyledi; “Ülkemiz büyüdükçe şehirler de büyüyor. Bu büyümeye paralel olarak Konyamız da her geçen gün büyüyor. Bu büyümenin en önemli aktörlerinden biri de belediyecilik hizmetleri oluyor. Karatay Belediyecilik çalışmalarıyla vatandaşlarımıza hizmet için elinden geleni yapıyor. Yapılacak olan İsmil Termal Tesisleri bunun en önemli örneklerinden bir tanesi.  Tesisimizin tüm Konya halkına hayırlı olmasını diliyorum.” Eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “yapılacak olan İsmil Termal Tesisleri’nin Konyamız’a, Karatayımız’a ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Konya kaplıca kültürü açısından önemli bir şehrimiz. İnsanımız kaplıca ziyaretinin mutlaka yaparlar. Bölgemizde kaplıca tesisi var ama bunlar son derece yetersiz. Yapılacak tesisimizin vatandaşlarımızın bu ihtiyacını gidereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından İsmil Termal Tesisleri'nin temeli dualarla atıldı.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.