Karatay kışa hazır

Karatay kışa hazır

Havaların soğumasıyla birlikte yağışların ilçeyi ulaşım yönünden olumsuz etkilememesi için hazırlıklarını tamamlayan Karatay Belediyesi; Karataylının rahat bir kış geçirmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, kış mevsiminde yaşanılabilecek olumsuzlukları önlemek için; 4 kar bıçaklı solisyonlu ve paletli tuz sericili araç, 2 fiber tanklı solisyon aracı, 9 greyder, 5 miniloder, 5 bekoloder, 7 loder, 15 kamyon, 2 adet 40'ar tonluk solüsyon tank başta olmak üzere farklı iş makineleriyle birlikte toplam 189 adet motorlu araç ve iş makinesi ile ekiplerinin hazır olduğunu vurguladı. Başkan Hançerli, "Hemşerilerimizin, kış şartlarının olumsuz etkilerinden asgari düzeyde etkilenmeleri noktasında üzerimize düşeni layıkıyla yapacağız." dedi.

Başkan Hançerli araç filosuna en kısa zamanda 4 TIR 15 kamyon ekleneceğini de belirtti. Çalışmaların tüm mahallelerde koordineli olarak yürütüldüğünü ifade eden Başkan Hançerli, “Merkezde hemşerilerimiz ulaşımlarını rahatça sağladığı gibi, merkeze uzak mahallelerde de aynı konforu sağlamak için hizmeti genele ulaştırıyoruz. 6360 sayılı yeni Büyükşehir Yasasının özünde de bu var. Merkeze uzak mahallerimizde, yerleşim bölgelerinin ve bağlantı yollarının asfalt çalışmaları ve yayla yollarının çok büyük bir kısmı tamamlandı. İlçe merkezinde hemşerilerimiz nasıl evine işine ayağına çamur değmeden gidebiliyorsa, merkeze uzak mahallelerde de aynı imkanların tesisi için çalışıyoruz. Yeni bağlanan mahallerimizde merkez yerleşim bölgelerinin ve bağlantı yollarının asfalt çalışmaları tamamlanmıştır. Yayla yollarının büyük bir kısmı tamamlanmıştır” dedi.

Başkan Hançerli, belediye olarak son teknoloji kullanılarak Karatay'ın her mahallesine en kısa zamanda müdahale edecek ekiplerin hazır hale getirildiğini sözlerine ekledi. Karatay Belediyesi’nin asfaltta rekor üstüne rekor kırdığını vurgulayan Başkan Hançerli; göreve geldikleri günden bu yana 6.424.737 metrekare alanda 1.882.961 ton sıcak asfalt serimi, 1.632.138 metrekare alanda parke çalışması, 1.034.558 mtül bordür serimi, 5.050.694 metrekare sathi kaplama yaptıklarını dile getirdi. Başkan Hançerli Karatay’da çalışmaların hız kesmeden süreceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.