Karatay hızla yenileniyor

Karatay hızla yenileniyor

Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile Belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor.

 Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “Bilindiği gibi Karatay Belediyemiz tarafından 15 Kasım 2013 tarihinde 5 milyon metrekarelik alanda imar revizyon planları yenilendi. Bir bakıma bu Karatay’ın makus talihinin yenilenmesiydi. Bu bağlamda o günden bu tarafa özellikle 18. Madde uygulamalarıyla alakalı ekiplerimiz bir hayli uğraş verdi ve 21 farklı mahallede yapılan bu imar revizyon planlarının araziye uygulanması için 18. Madde uygulamaları gerçekleştirildi. Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’ne evraklarımız intikal ettirildi ve bu 21 mahallenin 1/3’ lük kısmına tapuları verildi. Şu anda Tapu Kadastro Müdürlüğümüz ile ortak bir çalışma içerisindeyiz. Doğuş Mahallesi, Sarıyakup Mahallesi, Ulubatlı Hasan Mahallesi, Çimenlik Mahallesi, Emirgazi Mahallesi ve bu gibi 21 mahalle için 18 uygulamalarıyla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Bir taraftan tapular veriliyor bir taraftan da verilen tapuların kontrolleri sağlanıyor. İnşallah en kısa sürede 21 mahallemizde tapuların tamamını hemşehrilerimize vereceğiz" dedi.

HER TARAFTA İNŞAAT VAR

"Karatay’ın her tarafında şu anda inşaat levhaları görmek mümkün" diyen Hançerli, "Hızlı bir şekilde 2015 yılı içerisinde Karatay ilçemizde bir inşaat artışı olacak. Bir taraftan Karatay yenilenmiş olacak bir taraftan da önceki yıllarda 2000 metrekarelik mahalle parklarının yerini 50 bin metrekarelik büyük parklar olacak. 12 metrelik imar yollarının yerini çift şeritli yollar, caddeler, ana arterler alacak. Hem Karatay’ın çöküntü bölgesi yenilenmiş olacak hem de estetik, statik manada daha güzel daha güçlü yapıları Karatay ilçemize kazandırmış olacağız. 2015 ve 2016 yılları Karatay için bir yenilenme yılı olacak. 18. madde imar uygulamalarında ekiplerimiz vatandaşımızın mülkünü kendi mülkü gibi değerlendirerek herkese mümkün olduğu kadar kendi yerlerinden imar parseli vermektedirler. İmar uygulaması içinde kalan mülkiyet sahiplerine el broşürleri ile bilgi verilmekte ayrıca yerel basın, Belediye ilan panosu ve muhtarlara yapılan yazılı tebligatlar ile ilan edilmektedir. Karatayımız için inşallah hayırlı işleri yine hemşehrilerimizle birlikte yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.