Karatay Belediyesi’nden  çorba ve sahlep ikramı

Karatay Belediyesi’nden çorba ve sahlep ikramı

Mevlana Kültür Merkezi’ndeki törenleri izleyen misafirlere her akşam sahlep ikramı yapan Karatay Belediyesi, törenlerin son gününde ise Şems-i Tebrizi Türbesi ve camisini ziyaret eden konuklara da çorba ikramında bulundu

Karatay Belediyesi, Hz. Mevlana'nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısıyla Konya’ya gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak için büyük gayret gösteriyor. Hz. Mevlana'nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri, bu yıl da yurtiçi ve yurtdışından farklı din ve kültürden on binlerce insanı 7-17 Aralık’ta Konya’da buluşturdu. Karatay Belediyesi de etkinlikler dolayısıyla Konya’ya gelen misafirlere sahlep ve çorba ikramında bulundu. Bu yıl anma törenlerinin yapıldığı Mevlana Kültür Merkezi önünde etkinlikler boyunca her akşam misafirlere sahlep ikramında bulunan Karatay Belediyesi, etkinliklerin son günü olan 17 Aralık’ta ise sabah namazı için Şems-i Tebrizi Türbesi ve Camii’nde buluşan konuklara sabah namazının ardından çorba ikram etti.

MİSAFİRPERVERLİĞİMİZİ BU YIL DA YAPTIK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Hz. Mevlana’nın diyarı Karatay’a ülkemiz ve dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamak istediklerini kaydetti. Başkan Hasan Kılca, “Karatay Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz salep ve çorba ikramımızı şehrimize gelen misafirlerimize geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yaptık. Amacımız konuklarımıza Konya’nın ve Karatay’ın misafirperverliğini ve hoşgörüsünü yaşatmak. Mevlana Hazretlerinin ve bizlerin misafiri olan kardeşlerimizin ikramımızdan hoşnut kalmaları bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu vesileyle Hz. Mevlana’nın ‘Gel’ çağrısına uyup şehrimizi ve Karatayımızı şereflendiren tüm misafirlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyor; Şeb-i Arus’un 746. yıldönümünde Hz. Mevlana’yı hürmetle anıyorum” dedi. Öte yandan Hz. Mevlana’yı anma törenleri için Konya’ya gelen misafirler de Konya’yı çok beğendiklerini belirterek Karatay Belediyesi’nin etkinlikler boyunca yaptığı ikramlardan ve misafirperverlikten çok etkilendiklerini ifade ettiler.

HABER MERKEZİ

adm_2933.jpg


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.