Karatay Belediyesi unutanları unutmadı!

Karatay Belediyesi unutanları unutmadı!

Karatay Belediyesi, Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla düzenlediği bir programla Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek unutanları unutmadı

Karatay Belediyesi tarafından “Dünya Alzheimer Günü” dolayısıyla Karatay Belediyesi tarafından tamamlanan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nde bir program düzenlendi. 2006’dan bu yana Konyalılara hizmet veren merkezin çok güzel işlere imza attığının altını çizen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Merkezimiz, hem Alzheimer hastalarımızın hem yaşam kalitesi artırıp hayatın içine daha fazla dâhil olmalarını sağlıyor hem de hasta yakınlarımızın kendilerine daha fazla zaman ayırmalarına vesile oluyor. Önümüzdeki süreçte bu alana yönelik yeni projelerimizi de hayata geçireceğiz” dedi. kAratay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Türkiye’de bir ilk olan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’ndeki programa ilgi de bir hayli yoğun oldu.  Programa Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhittin Okumuşlar, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Figen Güney, hayırsever işadamı Mehmet Ali Atiker, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Alzheimer hastaları ve hasta yakınları katıldı.

ALZHEIMER GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİMİZ GÜZEL İŞLERE İMZA ATIYOR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, merkezde ne kadar önemli işler başarıldığını bir kez daha gördüklerini belirterek, dünya nüfusu içerisinde artan yaşlılık oranına dikkat çekti ve bu tür merkezlerin önemine vurgu yaptı. Başkan Hasan Kılca, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ülkemizde de şu an nüfusumuzun neredeyse yüzde 10’u yaşlı iken 2050 yılında bu oranın yüzde 18’lere çıkacağı öngörülüyor. Alzheimer hastalığının Türkiye’de görülme sıklığı 65 yaş üzeri yüzde 6 ile 10 arasında. 85 yaşın üzerinde ise bu oran maalesef yüzde 30’larda. Dolayısıyla bu rakamlar ışığında artık bu merkezlerin daha da artacağı ve bizlerin de bu tür merkezlere daha fazla yatırım yapmamız gerektiği durumu ortaya çıkıyor. Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezimiz, Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubemizin öncülüğünde 2006’da açıldı. Karatay Belediyemiz de bu binanın yapımını üstlendi. Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya İl Sağlık Müdürlüğümüzün de çok önemli destekleri var. Selçuklu Belediyemiz de beşinci paydaşımız oldu ve bu beş paydaş, birlikte güzel işlere imza atıyor.”

HEM HASTALARIMIZ HEM DE AİLELER İÇİN BU MERKEZ ÇOK ÖNEMLİ

Kılca, merkez sayesinde Alzheimer hastalarının yaşam kalitesinin arttığını, hastaların hayatın içine daha fazla dâhil olduğunu ifade ederek burada yapılan çalışmaların öneminden söz etti.  Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezimizin, bakımı zor olan hastaların bakımı ile yakından ilgilenmesi bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Merkezimiz hastalara keyifli ve kaliteli vakitler sağlarken hastaların aileleri için de burası önemli bir merkez haline gelmiştir. Hastalarımız burada iken hasta yakınları da kendilerine daha fazla zaman ayırma imkanına kavuşmuş oluyorlar. Karatay Belediyesi olarak daha fazla hastamızın faydalanabileceği merkezler için de projelerimiz var ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ben bu vesileyle bu merkezimize olan önemli katkıları dolayısıyla Necmettin Erbakan Üniversitemize, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğimize, İl Sağlık Müdürlüğümüze, Selçuklu Belediyemize ve Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubemize, hayırseverlerimize, hastalarımızla yakından ilgilenen merkezimizin tüm yönetici ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.