Adem Turan

Adem Turan

Kararsızların seçimi

Kararsızların seçimi

Seçmenin nabzını ölçme yerlerinden biri toplu ulaşım araçları diğerleri de kahvehanelerdir. Hele 65 yaş üzeri amcalarımız var ya, gece yarısına kadar televizyon izliyorlar, sabah da nasıl olsa otobüsler bedava deyip seyr-ü sefere koyuluyorlar. Bu arada belediyemizin yaşlıları ücretsiz taşıması güzel ama sabah ve akşam saatleri, öğrencilerin ve işe gidip gelenler için biraz sıkıntı oluyor. Sanırım saat kısıtlaması olsa daha yerinde bir karar olacak gibi.

Dedik ya, şu günlerde toplu ulaşım araçlarında en çok konuşulan konu 15 gün sonra yapılacak olan mahalli seçimler. Uzun uzun yapılan tartışmaların sonunda cümleler kararsızım diye bitiyor. Gerekçeler ise farklı farklı. Kimi, gündemden düşmeyen soğan-patates fiyatlarından şikayet ederken, kimisi de piyasaların kötü olmasından, yaşanılan belirsizlikten dert yanıyor.

Suriye, Filistin ve Mısır da konuşuluyor. Halkımız da Ortadoğu’da oynanan oyunlardan ve sinsi planlardan haberdar. Siyonistlere lanetler okunuyor. PKK da unutulmuş değil. Askerlerimize dua edilirken terör örgütlerine de beddualar ediliyor.

Diğer yandan muhtar adayları da bir hayli heyecanlı. Öyle iddialı olanları var ki, sanırsınız muhtarlıklara bütçe ayrılmış da mahallesine yatırım yapacak.

Her ne kadar anketler yapılsa da, sonuçları pek tahmin edilemeyen seçim gibi gözüküyor. Öncelikle siyasi partiler kendi seçmenini ikna etmesi gerekiyor. Kırgınlar var, kızgınlar var, bir de kararsızlar çoğunlukta. Seçmenini ikna edemeyen partiler, özellikle metropol şehirlerde sürprizler yaşayabilir.

Velhasıl kararsızlar seçimin kaderini belirleyecek. Bir de seçmenini sandığa götürebilen parti kazanacak. Son söz ise seçmenin olacak.

Sonuçların ülkemize hayırlı olması temennisiyle, Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR