Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Karargâh rahatsız mı?

Karargâh rahatsız mı?

Hükümetin, askeriyede başörtüsü yasağını kaldırmış olması, bazı çevreleri çok rahatsız etmiş olduğunu, Hürriyet Gazetesi’nin, 25.02.2017 günü, “karargâh rahatsızdır” manşetini atmasından anladık. Manşet şöyledir: “Bu konuda karargâhın görüşü alınmadı.” Alt tarafında da “el- Bab’da iki şehit daha verdik,” küçük punto ile yazılmış manşet var.

Bu manşetlerden anlaşılıyor ki, Türkiye’de vesayet rejimi devam etmektedir. Öyle ya resmi ideolojiden izin almadan siz nasıl askeriyede başörtüsünü serbest bırakırsınız? Siz nasıl Sam (Jonathan Birader) Amcamızdan izin almadan  “el- Bab’a girersiniz?” Sam Amcamız sizi uyarmadı mı “el- Bab’a girmeyin,” diye?

 Siz bardağı taşırdınız ha, Biz, sizi 1. Cihan Harbi’nde yenmedik mi? imparatorluğunuzu dağıtmadık mı?  Hilafeti kaldırıp sizi başsız bırakmak suretiyle kendimize kul- köle edinmedik mi? Bu durum karşısında şimdi siz nasıl olurda aslınıza dönmek için manevra yapmaya kalkışırsınız?  Göreceksiniz mart ayında darbe vardır. Bunun bedelini ödeyeceksiniz.

Bu yazının başlığını atarken aklıma Firavun ve sihirbazların arasında meydana gelen olay geldi. Malumunuz,  sihirbazların, Hz. Musa’nın asasının, sergiledikleri sihir gösterisini yutunca iman etmelerine Firavun çok sinirlendi ve onlara şöyle dedi: “Benden izin almadan siz nasıl iman edersiniz? Sizi çaprazlama kollarınızı ve bacaklarınızı keseceğim.” Dediğini yapmıştır. Karısı Asiye’yi  şehit etmesinin sebebi de budur.

Kaybeden Firavun olmuştur, kendisi denizde boğuldu, sihirbazlar ve karısı Rahman’a kavuştu.

Firavunların ve Nemrutların zihniyeti şudur: Vatandaşların sadece bedenlerine değil, akıllarına ve gönüllerine de hükmetmektir. Yani onlar şöyle inanıyorlar: Biz sadece vatandaşlarımızın bedenleri üzerinde tasarruf sahibi değiliz, akılları ve kalpleri üzerinde de tasarruf sahibiyiz. Firavunun sihirbazlarını ve karısını şehit etmesinin asıl sebebi budur.

Sam Amca da aynı zihniyettedir.  Bu yüzden maarifimizi düzenlemektedir. İmam- hatipler hariç ilk ve ortaöğretimde dinimizi öğrenmememizin sebebi budur. Sam Amca hangi bahaneyi ileri sürüyor? Laikliği. Ne diyor: Siz laik ülkesiniz, yani dininizi benim müsaade ettiğim kadar öğrenebilirsiniz.

Şimdi hükümet kalkmış, askeriyede başörtüsünü serbest bırakıyor, el Bab’a giriyor. Kardeşim sen, Sam Amca’dan izin aldın mı da böyle yapıyorsun? Bak karargâh rahatsız, anla yani sen bu mesajdan; sadece Genel Kurmay’ı mı anlıyorsun, yoksa? Başta Sam Amca rahatsız, biz de rahatsızız, bu manşeti Sam Amca istediği için attık, gücü ondan alıyoruz, mart ayında da darbe yaparak haddini bildireceğiz.

Biz tıpkı firavunlar gibi yalnız senin bedenin üzerinde tasarruf sahibi değiliz, aklının ve ruhunun üzerinde de tasarruf sahibiyiz.  Bizden izin almadan böyle hamleler yaptığın için kollarını ve bacaklarını çaprazlama keseceğiz.

 Ben bu Hürriyet Gazetesi’nin manşetinin verdiği bu mesajdan bunu anladım, ya siz ne anladınız? Düşüncenizi bildirirseniz memnun olurum.

Sihirbazların ve firavunun karısı sonuçta kazanmış ise korkmanın bir anlamı var mı? Aziz milletimiz, 15 Temmuz’da Sam Amca’ya ve onun içimizdeki hainlere haddini bildirdiği gibi bir daha bildirir Allah’ın izniyle.

Sonuç olarak diyoruz ki;

Yürü Mehmetçiğim inandığın yolda

Aldırma ayaklarına dokunan çakıl taşlarına

 Bekliyor seni aguşunu açmış Peygamberin.

 Hoşça aklın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR