Karapınar'da toprağa saygı yürüyüşü

Karapınar'da toprağa saygı yürüyüşü

Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından toprağa saygı yürüyüşü düzenlendi.

Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından toprağa saygı yürüyüşü düzenlendi.

Karapınar Araştırma ve Çölleşme Erozyon Araştırma Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe "Gezen Tilki Yürüyüş" grubu üyeleri yansıra vatandaşlarda katıldı.

Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürü Durmuş Ali Çarkacı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin 2015 yılı Uluslararası Toprak yılı ilan edilmesi ve 66. kuruluş yıldönümü nedeni ile düzenlendiğini söyledi.

Su ve toprakla ilgili ARGE çalışmaları yürüttüklerini vurgulayan Çarkacı, şunları ifade etti:

"Paneller, kan bağışı ve toprağa saygı yürüyüşleri düzenliyoruz. Toprağın bittiği, hayatın durduğu ancak şu zamanda yeniden var olduğu Karapınar'da saygı yürüyüşü yapmaktan mutluyuz. Bu yürüyüşümüz de farklı üniversitelerden akademisyenler, yöneticiler ve vatandaşlar yer alıyor. Toplumun her kesime ulaşmak istiyoruz. Bu öğrenciler, sivil toplum kuruluşları olabiliyor. Onları toprağı anlatıyoruz."

Gezen Tilki grubu lideri Mehmet Akbulut ise yurt içinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydederek "Her etkinlikte çeşitlilik istiyoruz. Kimi zaman sık ormanlıklar kimi zaman deniz kenarı kimi zaman ise dağlarda bu faaliyetlerimizi yürütüyoruz" dedi.

Grup Kartal yuvasından başlayıp Örnek tepeye kadar 7 kilometre yürüyüş yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.