Karapınar'da oluşan obruk inceleniyor

Karapınar'da oluşan obruk inceleniyor

Karapınar'da oluşan obruk ile ilgili MTA Konya Bölge Müdürü Cevat Genç, Konya Afet ve Acil Durum İl Müdürü Yılsız Tosun ve teknik elemanlardan oluşan ekip, incelemelerde bulundu.

Karapınar'da oluşan obruk ile ilgili MTA Konya Bölge Müdürü Cevat Genç, Konya Afet ve Acil Durum İl Müdürü Yılsız Tosun ve teknik elemanlardan oluşan ekip, incelemelerde bulundu.

Reşadiye Mahallesi Seyithacı Mevkisi'nde oluşan obruk için teknik ekiple bölgeye gelen MTA Müdürü Genç ile AFAD Müdür’ü Tosun, yetkililerden obruk oluşumu ile ilgi bilgiler aldı.

Bölgede yaşayanlarla da görüşen heyet, yerleşim yerinin yapısı, ekilen ürünler, su durumu gibi birçok konuda bilgiler aldı. Bölgede oluşan diğer obrukları da gezen heyet, bölgede daha geniş çaplı çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Bölgede yatırım yaptığını vurgulayan Mustafa Dirican, "Bir sabah kalktığımızda yolun ve evin göçtüğünü görüyoruz. Burada korku var, tedirginlik var. Devlet bu bölgede yaşayan 50 haneyi başka yere taşımalı. Risk altındayız” dedi.

Obruk ve evin olduğu alan Karapınar Belediyesi ekipleri tarafından tellerle çevrilerek, "Tehlikeli Bölgedir Girilmez" uyarı levhası asıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.