Karapınar’da istifa sesleri yükseliyor

Karapınar’da istifa sesleri yükseliyor

Karapınar’da yapılacağı söylenen pek çok yatırım başka ilçelere yapılmaması ve “Karapınar Maden Tetkik Şube Müdürlüğü"nün Ereğli’ye yapılması bardağı taşırdı. Karapınar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Peker, Ak Parti İlçe Başkanı’nı istifaya çağırdı

Karapınar’da uzun süredir rezerv tespit çalışmaları devam eden "Linyit Kömür Yatakları" ve buna bağlı olarak bölgeye kurulması planlanan "Termik Santral" yapılmadan tartışmaları da beraberinde getirdi. Enerji Bakanlığı bünyesi ve kontrolünde kurulan Türkiye Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü tarafından Karapınar’da kurulmasına karar verilen "EÜAŞ Karapınar Maden Tetkik Şube Müdürlüğü" Karapınar sınırları yerine Ereğli’de kurulunca duruma vatandaşlar ve STK’lar tepki gösterdi. Karapınar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Peker ise, yayınladığı bir açıklama ile duruma tepki gösterdi ve olayda ihmali olduğunu iddia ettiği AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Nadi Tartan’ı istifaya davet etti.

SORULAR CEVAPSIZ KALIYOR

Başkan Hikmet Peker açıklamasında, “İlçemizde son yıllarda yaşanılan bir takım olaylar ve gelişmeler hakkında birinci elden resmi kaynak bilgilerini ancak birebir ilişkilerimizin bulunduğu ikinci elden kaynak konumundaki kişiler aracılığıyla öğrenebilmekteyiz. İlçemiz sınırlarında uzun süredir rezerv tespit çalışmaları devam eden ‘Linyit Kömür Yataklarının’ bulunduğunu ve yakın bir gelecekte, bölgeye bir "Termik Santrali" kurulmasına dair ihale aşamasına doğru hızla yol alındığını biliyoruz. Ancak yüce devletimizi temsil ve icra noktasındaki tek temsilcisi konumunda olan hükümetimizin, ‘İlçemizin kaderi ile ilgili olarak, bu konudaki resmi yol haritası nedir?’ sorumuza hiç değilse bilmemiz gerektiği kadarıyla dahi olsun, açıklayıcı resmi bir bilgiye henüz ulaşabilmiş değiliz.Bu tür konularda ilçemiz ile hükümetimiz arasında köprü olması beklenen, iktidar partisinin ilçe teşkilatından bugüne kadar, herhangi bir bilgilendirme yada basın açıklamasına şahit olmadık. Dolayısıyla halkımızdan bize gelen bazı sorulara açıklayıcı cevaplar veremez duruma düşmüş oluyoruz” dedi.

‘YER YOK’ DENİLİP EREĞLİ’YE YAPILMIŞ!

"EÜAŞ Karapınar Maden Tetkik Şube Müdürlüğü"nün fiziki mekân olarak, Ereğli ilçesinde faaliyetlerini sürdürmeye başladığını, aylar sonra sosyal medya üzerinden öğrendiklerini ifade eden Peker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuda hayret ve şaşkınlık içerisinde yaptığımız araştırma sonucu bu durum, iktidar partisinin ilçe teşkilat başkanı tarafından, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamaya göre; ‘Kiralamaya uygun yer bulunamadığı gerekçesiyle..’ diyerek, mazereti kabahatinden büyük ve hatta komik bir açıklamayla geçiştirilmiştir. İlgili kuruma ilçemizden arsa tahsisi yapılacak olması ve ilerde bu arsaya mülkiyeti kendine ait bir bina yapılarak, adı geçen merkezin Ereğli'den ilçemize getirileceğini iddia etmenin, insanımızın aklıyla alay etmekten başka bir izahı olamaz. Halen Ereğli'de faaliyet gösteren birimin gerek kadro yapılanması, gerek işgücü ve lojistik destek alımlarında ilçemize bir katma değer yaratması gerekir iken şu anki durumu ile ilçemize bir artısı olmadığı ve olamayacağı da bir gerçektir. İktidar Partisinin Konya Milletvekili aslen Ereğlili olan Halil Etyemez beyin, sosyal medya hesabından ilan ettiği; ‘‪YÖK Genel Kurulu kararıyla; Konya Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü ve Biyosistem Mühendisliği Bölümüne önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci alımı için karar verilmiştir’ açıklaması ilçe halkımızda soğuk duş etkisi yaratmıştır.”

DESTEĞİN KARŞILIĞI BU MU?

Karapınar’ın pek çok yatırımı alamadığını kaydeden Peker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllardır tarım ve hayvancılıkta yakaladığımız yüksek standart ve toplam kalitemiz ile ilçemize bir Ziraat Fakültesi veya bir Veteriner Fakültesi açılmasını bekleyip, yetkililerimizden bu konuda medet umarken, Enerji Bakanımız Sayın Albayrak beylerin bizzat kendi ağızlarından defalarca işittiğimiz ilçemize Enerji ve Elektrik branşında bir Fakülte kazandırılmasını ümit ederken, mevcut Meslek Yüksek Okulumuza iki yıl önce açılan ancak henüz, öğretim görevlisi ataması yapılamadığı için öğrenci alımına başlanamamışken, seçim propaganda dönemlerinde ilçe seçmenine yukarıda bahsi geçen üniversitenin ve yüksek okulumuza görevli atmalarının yapılacağı vaadinde bulunarak, karşılığında her seferinde ‘Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy yüzdesi ile destek’ alan iktidar partisinin üst düzey yetkililerinin, bu haksız uygulamalardan haberdar olup olmadıklarından emin değiliz. Komşu ilçe Ereğli seçmenine göre çok daha yüksek oranda oy desteği veren Karapınar ilçemize reva görülen bu devlet yatırımları karşılığının insaf ve vicdan ila bağdaşmadığını düşünüyoruz. Sonuç olarak bütün bu yukarıda izaha çalıştığımız ve daha pek çok ilçemizi ilgilendiren hayati konularda, hükümetimizin Bakanlık veya Genel Müdürlükleri ile ilçemiz arasında köprü olması gereken parti ilçe teşkilatının, yeterince ve gerektiği şekilde görevini yapmadığı kanaatindeyiz. İlçemizde, görev alanına girmeyen, pek çok konuda haddi aşarak, bazı kurum, kuruluş, dernek ve birlik yöneticilerinin görev alanlarına müdahil olarak, doğrudan ve dolaylı şekillerde müdahale cüreti gösteren, iktidar partisinin ilçe teşkilat başkanını; tez zamanda asli görevine dönmeye davet ediyor ve kendisini son zamanlardaki davranışlarından dolayı protesto ediyor ve hatta istifaya davet ediyoruz.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum