Karapınar'da hafızlar taçlarını taktı

Karapınar'da hafızlar taçlarını taktı

Karapınar Müftülüğünce Zafer Kız Yatılı Kur'an Kursu'nda hafızlıklarını tamamlayan 5 kız öğrenci, törenle taçlarını taktı.

Karapınar Müftülüğünce Zafer Kız Yatılı Kur'an Kursu'nda hafızlıklarını tamamlayan 5 kız öğrenci, törenle taçlarını taktı.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, bir spor salonundaki törende, hafızları, aileleri ve kurs öğreticilerini tebrik etti.

Kur'an-ı Kerim okumanın ve yaşamanın ayrı bir mutluluk olduğunu ifade eden Samancı, "Bu çok güzel bir duygu. Dünyevi ve uhrevi hayatta hafızlık büyük kazanç. Hafızlarımızın ailelerini ve öğretmenlerini kutluyorum" dedi.

İlçe Müftüsü Hüseyin Gün ise hafızlık unvanının kolay kazanılmadığını belirtti.

Bugün dünyada binlerce hafızın bulunmasının, Kur'an-ı Kerim'in okunması ve korunması anlamında oldukça önemli olduğunu söyleyen Gün, "Hafızlık kolay kazanılmıyor. Bir ayeti ezberlemek için defalarca tekrarlama, sonra onu doğru biçimde ezberlemek söz konusudur. İş bununla da bitmemekte, hafız olduktan sonra hafız kalma gibi son derece önemli bir görev daha onları beklemektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, hafızlıklarını tamamlayan 5 kız öğrenciye, kadın vaizeler tarafından taçları takıldı. Öğrencilere çeşitli hediyeler ve plaket verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.