Karapınarda "Buzağı bakımı ve besleme" eğitimi

Karapınarda "Buzağı bakımı ve besleme" eğitimi

Karapınar ilçesinde, Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından "buzağı bakımı ve besleme" konulu eğitim programı düzenlendi.

Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Edip Yıldız, belediye düğün salonundaki programda, Türkiye'de son yıllarda buzağı ölümlerinde artış olduğunu söyledi.  Üretime dahil olmadan her yıl kaybedilen buzağı sayısının ortalama 450 bin olduğunu aktaran Yıldız, şöyle konuştu:

"Buzağı kayıplarının ülkemiz ekonomisine maliyeti 2 milyar lirayı geçmektedir. Buzağılar işletme gelirinin yüzde 40'ını oluşturmaktadır. Sadece buzağı kayıplarının önüne geçebilirsek, zaman içerisinde ithalata da gerek kalmayacaktır. Ülkemizdeki yıllık buzağı kayıpları, İsrail, Estonya, Malta'nın da aralarında bulunduğu 30'dan fazla ülkenin sığır varlığından fazladır. Normal şartlar altında bir işletmede yıllık buzağı ölümleri yüzde 5'e kadar tolere edilebilir kabul edilse de ülkemizde bu oran yüzde 15'i geçmektedir. Tüm bu sebeplerden dolayı buzağı ölümleri ülke hayvancılığı için en önemli konu başlıkları arasında yerini almalıdır."

Konuşmanın ardından Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Pof. Dr. Mahmut Ok tarafından katılımcılara sunum yapıld

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.