Karanlığa gömülen Türkiye tekrar aydınlandı

Karanlığa gömülen Türkiye tekrar aydınlandı

Türkiye'de 31 Mart'ta garip şeyler oldu. Türkiye'nin bir çok bölgesinde elektrik kesildi.

Türkiye'nin birçok ilinde meydana gelen elektrik kesintisi, başta İstanbul olmak üzere birçok kentte hayatı felç etti. Bazı yerlerde internet erişiminde de sıkıntılar yaşandı. Bazı vatandaşlar, metroda mahsur kaldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de iletim hatlarında enerjisiz bir yerin kalmadığını bildirdi.

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı. Partilerin grup toplantıları bile jenaratörlerle yapıldı.

Gün boyunca Bakanlar dahil hiç bir devlet yetkilisi elektrik kesintileri ile ilgili net bir cevap vermedi.

Bu boyutta kesinti en son 1999 depreminde yaşanmıştı.

ANKARA DA FELÇ: TRAFİK IŞIKLARI SÖNDÜ

Elektrik kesintisi nedeniyle Ankara'da da metro seferleri ile hızlı tren seferleri durdu, trafik sinyalizasyon sistemi çalışmadı. Metro seferlerinin durması nedeniyle metroda uzun kuyruklar oluştu. Elektrik kesintileri nedeniyle, trafik ışıkları da söndü.

İZMİR'DE ULAŞIM DURDU

Türkiye'nin birçok ilinde meydana gelen elektrik kesintisi, İzmir'de de başta ulaşım olmak üzere pek çok alanda sıkıntıya sebep oldu. Metro ve İZBAN gibi demiryolu ulaşımı tamamen dururken trafik ışıklarının sönmesi, trafiğin kilitlenmesine sebep oldu. İZBAN'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Metropol kentler başta olmak üzere ülkemizin büyük bölümünde, saat 10.36'da yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle İZBAN'a ait seferler, zorunlu ve geçici olarak hizmet dışı kaldı." denildi. Hastaneler, okullar, kamu kurumları gibi yerlerde işlemlerin durduğu gözlendi.

Elektrik kesintisi seçim hilesi hazırlığı mı?

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Türkiye genelindeki elektrik kesintisi ile ilgili flaş iddialarda bulundu. Haber Aktüel editörlerinin elde ettiği bilgilere göre elektrik kesintisi ile çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Atıcı, kesintilerin "seçimde yapılacak hilelerin ön provası" olduğunu söyledi. CHP'li vekil, seçim günü elektriklerin kesilerek oy torbalarıda manipülasyon yapılacağına işaret etti. AK Parti'nin bir taşla çok kuş vurmayı adet haline getirdiğini belirten Atıcı, bu kesintilerin "nükleer santraller" için halkı kandırma çabası olduğunu da ileri sürdü.

Dünya medyası elektrik kesintisini yazdı!

Türkiye'nin hemen her yerinde yaşanan elektrik kesintisini dünya ajansları da duyurdu. Associated Press, "Yetkililer, Türkiye'nin elektrik iletim hattında yaşanan bir sorunun, İstanbul ve Başkent Ankara dahil bazı şehirlerde elektrik kesintisine neden olduğunu söylüyor" ifadesiyle duyurdu. AFP ise haberi, "Büyük çaptaki elektrik kesintisi, Türkiye'nin büyük bölümünde kaosa yol açtı; İstanbul ve Başkent Ankara'da metrolar durdu" bilgisiyle paylaştı.

Elektrik kesintisinden en çok onlar etkilendi

Türkiye geneline yaşanan elektrik kesintisi ekonomiyi de vurdu. Ülke genelindeki yüzlerce OSB’de makineler durmuş vaziyette. OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada “Sanayiciler beni arıyor, başkanım elektrikler ne zaman gelir’ diye bana soruyorlar” dedi. Türkiye genelinde 289 OSB bulunuyor. Anılan bölgelerde on binlerce sanayi tesisi bulunuyor.

Elektrik kesintisi Turkcell'i de kötü vurdu!

Uzun süre devam eden elektrik kesintisi, cep telefonu görüşmelerini de etkiledi. Cep telefonu ile internete girmekte zorlanan aboneler, yakınlarını telefonla aramayı başardıklarında ise 'aradığınız aboneye şu anda ulaşamıyor' mesajı ile karşılaştı. Aboneler, Twitter aracılığı ile Turkcell'e tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.