Karamollaoğlu'ndan tepki: Utanç vesilesi

Karamollaoğlu'ndan tepki: Utanç vesilesi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Srebrenitsa'daki soykırımı inkar eden Peter Handke'ye Nobel ödülü verilmesine tepki gösterdi.

Srebrenitsa'da 8 binden fazla Boşnak sivilin katledildiği soykırımı inkar eden ve Sırp katil Slobodan Milosevic'e hayranlığıyla tanınan Nobel ödüllü Avusturyalı yazar Peter Handke'ye yönelik tepkiler dinmiyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin eğitim binasında haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.

Gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, Srebrenitsa'daki soykırımı inkar eden Peter Handke'ye Nobel ödülü verilmesine tepki gösterdi.

Söz konusu durumu 'Utanmazlık' olarak nitelendiren Karamollaoğlu, "Bu utanç vesilesidir, çifte standardın daniskasıdır. Srabrenitsa katliamı geçen asrın sonunda işlenen en ciddi katliamdır" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'nun konuya ilişkin sözleri şu şekilde:

KARAMOLLAOĞLU'NDAN HANDKE'YE TEPKİ: CANİLERİ ALENEN METHEDİYOR, ÖVÜYOR

Başka hadiselere de şahit oluyoruz. Bunlardan birisi de Avusturyalı yazar Peter Handke'ye verilen Nobel ödülü. Bu şahıs Srabrenitsa katliamlarını metheden yazılar kaleme almıştı. Yani canileri alenen methediyor, övüyor. Bir yerde de güzel bir kitap yazmış. O kitabından dolayı da bunu ödüllendiriyorlar. Bu utanmazlıktır aslında. Uluslararası bu örgütlerin de ortaya ne kadar çifte standart koyduğunun delilidir.

"BU UTANÇ VESİLESİDİR, ÇİFTE STANDARDIN DANİSKASIDIR"

Yani benim aklıma ister istemez, filmlerde de gösterilir. İşte Neron Roma'yı yakmaya karar verip de ateşler yükselip koskoca şehir yanmaya başlayınca eline gitarını almış, Roma'ya ağıt dökmüş. Yani o zaman bu Neron'a da bu ağıtından dolayı bir madalya verilebilir. Bu utanç vesilesidir, çifte standardın daniskasıdır.

"HİÇBİR ZAMAN ZALİMLERİN YANINDA OLMADIK"

Srabrenitsa katliamı geçen asrın sonunda işlenen en ciddi katliamdır. 10 bin Müslüman erkek, eşlerinden, ailelerinden ayırılıyor, götürülüyor, BM kuvvetlerinin gözünün önünde katlediliyor. Hunharca... Silahsız insanlar... Siz şimdi bunu öven, bu canileri metheden birisine yazdığı güzel bir kitaptan dolayı ödül vereceksiniz, adamın bütün suçu ortadan kalkacak. Biz şimdiye kadar hep hakkın yanında olduk, adaletin yanında olduk, zulmün karşısında olduk ama hiçbir zaman zalimleri övmedik. Hiçbir zaman zalimlerin yanında olmadık. Ama kim olursa olsun bizim rakibimiz de olsa bizim karşımızda da olsa bizimle aynı duyguları paylaşmasa da bir insana yapılan zulmü hiçbir zaman doğru bulmadık. Bu tavrımızı bundan sonra da devam ettireceğiz, bu da böyle biline.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.