Karamollaoğlu: Saadet Partisi tam bağımsızlık hareketidir

Karamollaoğlu: Saadet Partisi tam bağımsızlık hareketidir

7. Olağan Genel Kurulda yeniden Saadet Partisi Genel Başkanı seçilen Temel Karamollaoğlu, “İktidarın Türkiye’ye vereceği bir şey kalmamıştır. Gelecek Milli Görüşündür. 50 yılın yürüyüşünü başlatıyoruz” dedi.

Saadet Partisi 7. Olağan Genel Kurulunu Ankara Arena’da gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen seçimde Saadet Partisi’nin mevcut Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yeniden başkan seçildi. Olağan Genel Kurula; Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yanı sıra; Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan, partinin eski genel başkanı Mustafa Kamalak, genel başkan yardımcıları, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam, diğer partilerin temsilcileri, 81 ilin il başkanı, başkan yardımcıları, AGD Genel Başkanı Salih Turhan ve on binlerce partili katıldı. Genel Kurulla Milli Görüş Harekatının ikinci 50. yılının programı da çizildi. Ayrıca Konya’nın Milli Görüş için ne kadar önemli bir il olduğu da kongrede sıklıkla dile getirildi.

KONYA’DAN 42 OTOBÜS YOLA ÇIKTI

Milli Görüş Harekatının başlangıç şehri olan Konya’dan, Ankara’daki genel kurula yaklaşık bin 600 kişi katıldı. Yaklaşık 42 otobüs, Konya’dan, Ankara’ya hareket etti. Ayrıca kurulda; “Dürüst siyaset, adil paylaşım, üreten ekonomi” vurgusu da yapıldı. Kongreye özel hazırlanan “Gelecek Saadet ile gelecek” isimli müzik, katılımcılara dinletildi. 7. Olağan Kongre için Divan kuruldu. Divan başkanı ve üyeleri, delegelerin onaya sunuldu. Oy çokluğu ile kabul edilerek, divan işlevsel hale getirildi.

KARADUMAN KONYALI GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Genel Kurul öncesi, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, Konya’dan programı takip etmek için Ankara’ya giden gazetecilerle bir araya geldi. Kahvaltı programı ile gazetecilerle buluşan Karaduman, “Önemli bir tarihin yıldönümünde Saadet Partisi olarak 7. Olağan Kongremizi gerçekleştiriyoruz. İdeolojiler ve kanaatler farklı olabilir. Kongremiz, ayrıştırmaların ve kutuplaşmanın ortadan kalktığı bir kongre olsun” dedi. Birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi için Saadet Partisi olarak haykırışlarına devam edeceklerini söyleyen Karaduman, “Yine bu kongre ile Milli Görüş harekatının ikinci 50. yılının vizyonu çizilecek. Milli Görüş camiası olarak bütün mazlumların umuduyuz. Türkiye’de siyaset yeniden dizayn ediliyor. Yeni siyasi partilerin arenaya çıkacağı bu günlerde kongremizi önemli buluyoruz. Böylesine hareketli bir siyasi iklim içinde Saadet Partisi’nin iktidara yürüyüşünün mesajını vereceğiz bu kongre ile. Çünkü iktidar için deniz değil, kum bitti. Meselelerin çözümü, Milli Görüş anlayışı ile çözüme kavuşturulabilir” şeklinde konuştu.

GELENEĞİ OLMAYAN PARTİLERİN GELECEĞİ YOKTUR!

Kongre açılış konuşmasını Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı yaptı. Yazıcı, “Gelecek 50 yılın heyecanını iliklerimize kadar hissediyoruz. 50 yıllık siyasi hafızamız ve çok kıymetli ilkelerimiz var. Hak, adalet ve kardeşlik değerimiz Milli Görüşü değerli kılıyor. Bizim sınırımızda bütün insanlık ve onların huzuru, refahı vardır. Bizim farkımız inancımız ve samimiyetimizdir. Bu yüzden çok çalışmalıyız. Gelenekleri olmayan partilerin geleceği de yoktur. Gelecek, Saadet ile gelecek. Partimizin ortaya koyduğu ideallerle geleceğe damgamızı vuracağız” dedi.

HEYECANIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ AYNI

Saadet Partisi mevcut genel başkanı ve 7. Olağan Kongre ile güven tazeleyerek, yeniden başkan seçilen Temel Karamollaoğlu, konuşmasına “Yarın elbet bizimdir” diyerek başladı. Toplumun tüm kesimine “Birlik ve beraberlik” çağrısında bulunan Karamollaoğlu, “Bugün, tarihi bir gün. Siyaset sahnesine çıkışımızın 50. yılını geride bıraktık. Önce ahlak ve maneviyat, hak, hukuk ve kardeşlik diyoruz. Siyasete ve konjonktöre göre şekil almadık. İlke, aldatmayan ve aldatılmamak görmek isteyen bu kongreye katılanlara baksın. Siyasi hayatımızın ilk temeli Konya’dan atıldı. Gelecek baharları müjdeleyenler, bugün bu salonu doldurdu. 50 yıl önceki heyecanımız neyse, bugünkü heyecanımız da aynıdır. Bu kongre yaşanabilir, yeniden büyük Türkiye’nin işaret fişeğidir” şeklinde konuştu.

UMUTLARIN TÜKENDİĞİ BİR TÜRKİYE VAR!

“Ekonomiden ekolojiye, adaletten demokrasiye, tarımdan sanayiye, eğitimden dış politikaya sürekli savrulan bir Türkiye var” diyen Karamollaoğlu, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ekonomisi dar boğaza girmiş, tarım ve hayvancılığı bitmiş, bütün birikimleri ‘Varlik Fonu’ adı altında ipotek edilmiş bir Türkiye var. Yaklaşık 500 binin üzerinde çiftçinin tarımı bıraktığı, 3 milyon hektardan fazla tarım arazisinin betona, inşaata kurban edildiği bir Türkiye var. Cumhuriyet tarihinde ilk kez, borçlanabilmek için ‘Borçlanma Genel Müdürlüğü’ kurmak zorunda kalmış bir Türkiye var.Komşularla sıfır sorun diye yola çıkıp, sorunlu olmadığı tek bir komşusu kalmayan bir Türkiye var. Olağanüstü halin olağan hale geldiği, baskı ve tahakkümün arttığı, farklı ve muhalif seslerin susturulduğu, devletin omurgasını oluşturan kurumların yıpratıldığı bir Türkiye var. Adalet olgusu iflas etmiş, mağdurlar ordusu oluşmuş bir Türkiye var. İltimas, adam kayırma, torpil ve partizanlığın sıradanlaştığı, israf ve yolsuzluğun had safhaya çıktığı bir Türkiye var.

Eğitimi yazboz tahtasına dönmüş, Aile yapısı, toplumsal bağları zayıflamış bir Türkiye var. Gençlerin gelecekten ümidini kestiği, Yarınlara dair umutların tükendiği bir Türkiye var. 3 Kasım 2002 Ak Parti’nin iktidara gelişinin ilk günü olmuştu. 3 Kasım 2019’da, iktidardan ayrılışının tescillendiği gün olarak tarihe geçecektir. Çünkü AK Parti miadını doldurmuştur. Ne yazık ki, Türkiye’ye verebileceği hiçbir şey kalmamıştır. Yorgundur, Türkiye’yi de yormaktadır. Bitkindir, Türkiye’yi de bitirmektedir. Adı Adalet ve Kalkınma Partisi olmasına rağmen ne Adaleti kalmıştır, ne de kalkınması!”

İLİKLERİ İLE DEĞİL İLKELERİ İLE ÜNLÜ BİR HAREKET

Gelecek 50 yılı yine Milli Görüşçülerin, inşa edeceğini aktaran Temel Karamollaoğlu, “Çünkü Saadet Partisi; siyaseti mevki ve makam için değil, Allah rızası için yapan, tertemiz bir kadronun adıdır. Bu kadro kimseye tuzak kurmaz. Kimseye kumpas yapmaz. Kimse ile gizli kapaklı işlerde bulunmaz. Bu kadronun tek bir derdi vardır, o da bu ülkeye, bu millete olan aşkıdır, sevdasıdır.

Allah sizlerden razı olsun. Sizler Türkiye’nin umudusunuz. Türkiye’nin aydınlık geleceğisiniz. Herkes Bilmeli ki, Biz Ak Parti’yi Değil Yanlış politikalarını eleştiriyoruz. Saadet Partisi hiçbir kimsenin, hiçbir partinin hasmı veya düşmanı değildir. Biz partileri değil politikaları eleştiririz. Biz kişileri değil zihniyetleri eleştiririz. Bu yüzden 50 yıl boyunca milletin inancıyla, değerleriyle mücadele edenlere nasıl karşı çıktıysak,  bugünde; milletin inancını istismar edenlere karşı çıkıyoruz. 50 yıl boyunca halkın değil tankın yanında duranlara nasıl karşı çıktıysak bugünde; halkın değil rantın yanında duranlara karşı çıkıyoruz. 50 yıl boyunca milletin kaynaklarının bir avuç mutlu azınlığa aktarılmasına nasıl karşı çıktıysak bugünde;  milletin imkânlarının bir avuç yandaşa aktarılmasına karşı çıkıyoruz. 50 yıl boyunca milletin iradesine ipotek koymaya kalkan laikçi, dayatmacı vesayet anlayışına nasıl karşı çıktıysak, bugünde; vesayeti kaldıracağız diyerek iktidara gelip, kendi kişisel vesayetlerini kurmaya kalkanlara karşı çıkıyoruz. Bundan sonra da karşı çıkmaya devam edeceğiz. Kınayanların kınamasına aldırmadan inandığımız doğruları en gür şekilde haykırmaya devam edeceğiz. Çünkü Milli Görüş gömleği ilikleriyle değil ilkeleriyle ünlüdür. Biliyoruz ki; bu ilkelere inanan ve bu ilkelere göre çalışan idareciler ancak efsanevi hizmetlerin altına imza atabilirler. Şayet, aynı yöneticiler gömleği çıkarır ve bu ilkelerden uzaklaşırlar ise, asla benzer başarıyı sağlayamazlar. Zira koltuğu değil Hakkı üstün tutanlar, ülkelerine ve insanlığa büyük hizmetler yaparlar” diye konuştu.

YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE’Yİ KURACAĞIZ

Karamollaoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz Saadet Partisi olarak milletimizin tüm farklılıklarıyla beraber, etrafında buluşabileceği yeni bir toplumsal sözleşme teklif ediyoruz. Ruhunu Birinci Meclis’in çeşitliliğinden, Mayasını Mehmet Akif’in Çanakkale Destanı ile İstiklal Marşı’ndan, omurgasını 1921 Anayasası’ndan alan, ihtilaflarımızı ayrılık vesilesi görmeyen, farklı inanma ve düşünme imkanını Allah’ın lütfu bilen bir anlayış öneriyoruz. Biz inanıyoruz ki; Kendisi için istediğini başkası için de isteyen müşfik bir toplum, milletinin tüm fertlerini eşit gören hadim bir devlet, adil bir düzeni en temel hedef olarak gören siyasal bir mekanizma. evrensel hukuk normlari ve demokrasiyi, kendi kadim birikimi ile harmanlayarak içselleştirmiş ve bunlari geliştirmeye kararli yeni bir ortak anlayış ile yeniden büyük Türkiye’yi kuracaktır. Bütün insanlar hür, onurlu ve haklar bakımından eşittir. Biz, farklı kesimlerin doğal haklarını kullanarak, özgürce yaşayabileceği bir Türkiye hayal ediyoruz. Her türlü oligarşiyi ve tahakkümü kesin olarak reddediyoruz. Devlet müşterektir, kimliği adalettir. Farklılıkları, devlet çatısı altında bir araya getiren ise toplumsal sözleşmedir. Devlet bu sözleşmenin uygulayıcısı ve hakemidir. Türkiye, din ve laiklik üzerinden kendi evlatları arasında, milletin enerjisini tüketen tartışmalı yılları geride bırakmalıdır. Din, herhangi bir sosyal grup ya da partinin tekelinde olmadığı gibi, laiklik de, herkesin dini, siyasi ve sosyal görüşlerini rahatlıkla ifade edebilmesinin teminatı olarak anlaşılmalıdır. Devletin vazifesi kimlik dayatmak değil; var olan kimliklerin devlet şemsiyesi altında huzur ve barış içerisinde varlıklarını sürdürme ve geliştirme imkanlarını sağlamaktır. Saadet Partisi, dinin siyaset tarafından bir araç olarak kullanılmasına da, laiklik adı altında dini özgürlüklerin yok edilmesine de karşıdır. ”

 HİÇ KİMSEYE AYRIMCILIK YAPILMAYACAK

“Saadet Partisi Türkiye’sinde hiç kimse ırkından, cinsiyetinden, dilinden, dininden, mezhebinden, ideolojisinden dolayı suçlanmayacak, hiç kimseye ayrımcılık yapılmayacaktır“ diyen Karamollaoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: Şiddete başvurmadığı sürece her düşünce, örgütlenme hakkına sahip olacak, bu hak hiçbir şekilde engellenmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti devleti; üzerinde yaşayan herkesin ortak paydasıdır. Hiçbir ideolojinin, hiçbir kurumun, hiçbir yapının, hiçbir partinin ve hiçbir kişinin vesayet ve tahakkümü altına sokulamaz. Halkın iradesine ipotek konulamaz, seçilmişler atanmışlarla değiştirilemez. Demokrasiye saygı, milletin iradesine teslimiyettir. Bu iradenin tecelli ettiği yer sandıktır. Ancak Çoğunluk tek başına hak sebebi de sayılamaz. Devlet her türlü azınlığın haklarını korumak ve teminat altına almakla yükümlüdür. Devlet yönetimi, hiçbir ayrım gözetmeden, bütün vatandaşlarına onurlu, saygın ve müreffeh bir yaşam sunmakla yükümlüdür Devlet yönetimi, ülkenin sahip olduğu kaynak ve birikimleri bütün vatandaşları için adil bir şekilde paylaştırmakla mükelleftir. Adalet en önemli önceliktir. Adaletin olmadığı yerde zulüm vardır. Yargıda masuniyet karinesi esastır. Suçu Mahkemeler nezdinde somut delillerle ispat edilmediği sürece görüşü, düşüncesi, aidiyeti ne olursa olsun herkes masum kabul edilmelidir. Eğer bu genel prensipler üzerinden, birlik ve beraberliğimizi pekiştirebilir, toplumsal mutabakatımızı güçlendirebilirsek, Ülkemiz cumhuriyetin yüzüncü yılı olan 2023’e güçlü bir şekilde girecek ve çok kısa bir süre içerisinde yeni bir dünyanın kurucu gücü olacaktır.

82 MİLYONU KUCAKLAYACAĞIZ

Bugünden itibaren köy köy, ilçe ilçe çalışacaklarını ifade eden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, şu cümleler ile konuşmasını noktaladı: “Dağ, ova, mezra ayırmayacağız. Sokaktan caddeye, twitter’dan youtube her yerde olacağız. Her yere ulaşacağız. Her kapıya gideceğiz, Her eli tutacağız. Her yüreğe dokunacağız. 82 milyonu kucaklayacağız Allah, bütün insanlık için çıktığımız bu kutlu yürüyüşü şimdiden mübarek kılsın. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.”

EMRE ÖZGÜL

911a8a04-f211-4493-a6f1-0051ba23c99a.jpg

 

20191103_2_39125782_49109537.jpg

 

b3965845-92e9-4191-bbef-653fe1ed94e8.jpg

 

a980cee7-8722-4a8d-a821-b7c9138e5458.jpg

dd79996e-a16f-4ea4-a4d3-d6ede28eb383.jpg

 

b3965845-92e9-4191-bbef-653fe1ed94e8.jpg20191103_2_39125782_49109538_880x440.jpg20191103_2_39125782_49109547_880x440.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.