Karamollaoğlu: Reis'in adamları adında gruplar kuruluyor

Karamollaoğlu: Reis'in adamları adında gruplar kuruluyor

Saadet lideri Temel Karamollaoğlu: Reis'in adamları adında gruplar kuruluyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısında önemli konuların altını çizdi. Saadet Partisi’nin Balgat’taki Genel Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısına 15 Temmuz darbe girişiminde yer aldıkları iddiasıyla müebbetle yargılanan Hava Harp Okulu öğrencilerinin aileleri de katıldı. Türkiye’nin gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, Hava Harp Okulu öğrencilerin müebbetle yargılamasına atıfta bulunarak, yetkililere “Bylock’ta düştüğünüz hataya tekrar düşmeyin” çağrısında bulundu.

‘Reis’in adamları’ adında bazı grupların kurulduğuna işaret eden Karamollaoğlu, "Bylock cumhurbaşkanının kendisinin icat ettiği bir mesele mi? Buradan Hükümete ve yetkililer çağrıda bulunuyorum; Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı derhal bu konuya eğilmeli. Türkiye bir eşkıya devleti değildir. Bunu yaparak Türkiye’yi bir kargaşaya sevk etmek istiyorlar. Bunun önüne geçecek olan da hükümettir. Bu ekipler kimlerse mutlaka açığa çıkarılmasını talep ediyoruz." dedi.

İktidarın her şeyi KHK ile halletmeye çalıştığının altını çizen Karamollaoğlu, “Bu yaklaşım bizi ciddi anlamda endişelendiriyor. Umarız iktidar uyum yasalarını da KHK ile çıkarmaz. Bu kendi kendine yaptığı en büyük kötülük olur. Böyle bir durumun söz konusu edilmesi demokrasiye en büyük darbe olur. Bu arkadaşlar milli şefliği eleştirirken öbür taraftan kendileri milli şefliğe soyunuyorlar” dedi.

 

 

 

YAMAN'IN 175 GÜN HAPİSTE YATMASININ KARŞILIĞINI KİM ÖDEYECEK?

Son dönemlerde yaşanan bazı gelişmelerin kendilerini endişelendirdiğini söyleyen Karamollaoğlu, “Bylock’tan dolayı on binlerce insan hapse atıldı. Ciddi bir teknik çalışmanın neticesinde aslında bu bylock’u icat edenlerin bilahare kendilerini korumak için yeni programlar geliştirdikleri anlaşıldı. Bunun farkına varıldığı için bizim İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Av. Mustafa Yaman serbest bırakıldı. Ama 175 gün hapiste yattıktan sonra dün de beraat etti. Böylece bu mesele açıklığa kavuşmuş oldu. Ama onun 175 gün hapiste yatmasının karşılığını kim ödeyecek? Biz inanmış insanlarız sadece diyebileceğimiz ‘biz size hakkımızı helal etmeyiz.’ Bu dünyada olmazsa öbür dünyada mutlaka hakkımı alırım. Mağdurların başka diyecek bir şeyleri yok” şeklinde konuştu.

‘REİS’İN ADAMLARI’ ADINDA GRUPLAR KURULUYOR!

‘Reis’in adamları’ adında bazı grupların kurulduğuna işaret eden Karamollaoğlu şöyle devam etti: “Bu lakapla bizim Ali Aktaş’ı tehdit ediyorlar. ‘Geleceğiz canını okuyacağız.’ Bunun cumhurbaşkanı ile ne alakası var? Bylock cumhurbaşkanının kendisinin icat ettiği bir mesele mi? Buradan Hükümete ve yetkililer çağrıda bulunuyorum; Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı derhal bu konuya eğilmeli. Türkiye bir eşkıya devleti değildir. Bunu yaparak Türkiye’yi bir kargaşaya sevk etmek istiyorlar. Bunun önüne geçecek olan da hükümettir. Bu ekipler kimlerse mutlaka açığa çıkarılmasını talep ediyoruz. 11 bin 480 kişi bylock meselesinden dolayı serbest bırakıldı. şimdi ise 30 bine yakın insanın aynı şekilde mağdur edilmiş olma ihtimali olduğu da ifade ediliyor. Ümit ediyoruz bu konular çok ciddi bir şekilde ele alınır ve mağduriyetler süratle giderilir.”

BYLOCK’TA ZOKA GİBİ ASKERİ ÖĞRENCİLER DE MAĞDUR EDİLMESİN

Ordunun önce ETÖ ile şimdi ise FETÖ ile yıpratıldığına dikkat çeken Karamollaoğlu, “15 Temmuz’daki kalkışmadan sonra cunta zihniyetiyle mücadele edilirken haksız mağduriyetlere sebep verecek yıpratmalardan mutlaka kaçınılmalıdır. Bugün aramızda bazı mağdur askeri öğrencilerin aileleri bu hususun canlı şahitleridir. Bylock zoka meselesinde olduğu gibi askeri öğrencilerimizin mağduriyetleri henüz önlenemedi. Askeri öğrencilerin diğer öğrencilerden farklılıkları var her şeyden önce öğrenci bunlar. Henüz bir vazife, sorumluluk üstlenmemişler. Sadece kendilerine verilen emirleri yerine getirmekle mükellefler. Bildiğimiz kadarıyla taşıdıkları silahlarda bile hiçbir zaman hakiki mermi bulunmuyor. Bu durumdaki gençleri adeta askeri kalkışmayı organize edenlermiş gibi muameleye tabi tutmaya kalkarsanız en büyük haksızlığı yaparsınız. Bu öğrencilerin tek bildikleri şey ‘orduda emre itaat esasdır.’ Bu çocuklar şimdi darbeci olmakla suçlanıyor. 18 aya yakın içerde olan var. Devletten beklentimiz adil olunmalı. Hiç değilse suçları netleşene kadar tutuksuz yargılanmalı. Hiçbir öğrenci ihtilal planlayamaz, ihtilalın komuta kademesinde yer alamaz. Bu o kadar açık ki bundan dolayı da bunların dikkate alınması gerekir. Aynı şekilde astsubay meslek yüksek okulu öğrencileri de var. İş yok aş yok bir de üzerine fetöcü damgası yiyecekler” dedi.

 

 

 

SAYIN CUMHURBAŞKANI MAĞDURİYETİN NE OLDUĞUNU İYİ BİLİR

Hükümeti ve yetkili makamları Bylockta düşülen hataya düşmemeye davet eden Karamollaoğlu şunları kaydetti: “Mağdur olmayan insanlar mağdurların halini kolay kolay anlamaz. Ama Sayın cumhurbaşkanı mağduriyetin ne olduğunu iyi bilir. Bir an önce bu mağduriyetlerin giderilmesini temmeni ediyoruz. İktidara da muhalefete de sesleniyorum; Zor bir dönemden geçiyoruz. Görüşler farklı olabilir. Bu bölünmemize sebep olmamalı kin ve nefretten kimseye fayda gelmez. Üslup mutlaka yumuşamalı. Kutuplaşmadan süratle kaçınmalıyız. Kucaklaşmanın çaresini yolunu aramalıyız. Gelecek günlerden ümitliyiz. Umuyorum ki bu verdiğimiz mesaj yerine ulaşır. Gençlerimiz çocuklarımız en kısa zamanda ailelerine kavuşur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.