Karamollaoğlu: Milleti faizkolik yaptılar

Karamollaoğlu: Milleti faizkolik yaptılar

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Faiz bir sistem meselesidir. Faizi yükseltmek sizin politikalarınızla alakalı bir durumdur. Merkez Bankası ile ilgili bir durum değildir" dedi

Partisinin Genel İdare Kurulu Toplantısı’nda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınmasına dikkat çekti.

Karamollaoğlu, “Faiz bir sistem meselesidir. Faizi yükseltmek sizin politikalarınızla alakalı bir durumdur. Merkez Bankası ile ilgili bir durum değildir. Söz konusu durum Merkez Bankası başkanının tavrından kaynaklanmıyor. Sizin politikanızın yanlışlığından kaynaklanıyor. Biz bu arkadaşların politikalarından dolayı faizkolik olduk” şeklinde konuştu.

Partisinin Genel İdare Kurulu Toplantısı’nda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınmasına dikkat çekerek, “Faiz bir sistem meselesidir. Faizi yükseltmek sizin politikalarınızla alakalı bir durumdur. Merkez Bankası ile ilgili bir durum değildir. Söz konusu durum Merkez Bankası başkanının tavrından kaynaklanmıyor. Sizin politikanızın yanlışlığından kaynaklanıyor. Biz bu arkadaşların politikalarından dolayı faizkolik olduk” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı, geniş bir katılımla Balgat Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ekonomi başta olmak üzere kamuda yaşanan görevden alma ve S-400 meselesi konusunda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

BADİRELİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Ülkenin badireli bir süreçten geçtiğinin altını çizen Karamollaoğlu, “Ekonomi düzelecek deniliyordu. Bakanlar Kurulu artık bir karar almıyor. Sadece meseleleri birlikte konuşuyorlar, daha sonra kararı bir kişi karar alıyor ve uyguluyor. İşte gördük Merkez Bankası. Çeşitli görevlerde bulunan bakanların değişme beklentisi var ama bunların hiçbiri daha gerçekleşmedi. Ama sanki etki altında kalmayız gibi bir havaya kapıldılar. Millete dikte ettirdiler. Uymazsanız millet cezalandırır. Son seçim bunu gösteriyor. Kimse 800 bin fark beklemiyordu. AK Parti’ye verilen desteğin büyük bölümü karşı tarafa geçti. Millet artık ben buna razı değilim diyor. Kendileri rahat içinde olunca milletin sıkıntısını anlamıyorlar” diye konuştu. 

 

MİLLET KENDİ PAZAR ALIŞVERİŞİNE BAKIYOR

Karamollaoğlu, ekonomik verilere kimsenin güvenmediğini belirterek, şöyle devam etti: “Dolar düşerken siz her şeye zam yapacaksınız. Herkes ilan edilen rakamlara bakmıyor, kendi pazar alışverişine bakıyor. Vatandaş cebinden çıkana bakıyor. Herkes ev giderlerini düşünüyor. Bu kadar basit! Sizin bunun üstünden bir sürü laf ebeliğine kalkışmanız hiçbir anlam ifade etmiyor. Ekonomiyi düzeltme ihtimallerini görmüyorum. Çünkü israftan vazgeçmiyorlar. İsraf denilen mefhumu daha anlayamadılar. Bir arkadaş anlattı; Cumhurbaşkanı’nın bir Orta Asya ülkesini 7 uçakla ziyaret ettiğini söyledi. 7 uçak ne demek. Bir garibanın ülkesine 7 tane uçakla giderseniz ‘işte bak biz ne kadar zenginiz’ deseniz ne yazar!”

 

BU NE BİÇİM DOSTLUK!

Son günlerin en çok tartışılan konusu olan S-400 meselesine değinen Karamollaoğlu, “S-400 konusunda aklımıza olmadık durumlar getiriyorlar. S-400 kullanıp kullanmayacağımız belli değil. Radarları kapalı alacakmış. Şimdi bu Trump nasıl yumuşadı. İran’ın üzerinde bir ambargo var. İran en önemli komşumuz. İran D-8’in kurucularından. Ambargoya karşı bizim tavrımız ABD ile aynı. Bu ne biçim dostluk! Başımız sıkıştığında biz bu ülkenin desteğini nasıl alacağız.  Biz D-8 konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. İktidar peki ne yapıyor, hiç. Son 96 yıl içinde Türkiye hiç bu kadar sıkıntıya girmedi. Millet artık uyanmaya başladı. İthamlarla kendini yukarıda görenler bunu görmeye başladı. İstanbul seçimleri sadece ikazdı. Uyanın artık” diye konuştu.

 

FAİZ, YANLIŞ POLİTİKA YÜZÜNDEN YÜKSELİYOR 

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınmasına da değinen Karamollaoğlu, “Faiz bir sistem meselesidir. Faizi yükseltmek sizin politikalarınızla alakalı bir durumdur. Merkez Bankası ile ilgili bir durum değildir. İşte bizim bugüne kadar söylediğimiz bu. Söz konusu durum Merkez Bankası başkanının tavrından kaynaklanmıyor. Sizin politikanızın yanlışlığından kaynaklanıyor. Niye ABD’de faiz yüzde 2, oradaki Merkez Bankası başkanlarından kaynaklanmıyor. Bazı ülkelerde faiz ekside. Arkadaşlarımız daha bunu idrak edemiyor. Sizin uyguladığınız politikalar ekonomi düzeltir veya bozulur. Onun için biz liyakat diyoruz. Ekonomide emirle faiz kalkmaz. Biz bu arkadaşların politikalarından dolayı faizkolik olduk” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum