Karamollaoğlu: İsrail’in işgalini meşrulaştırıyorlar

Karamollaoğlu: İsrail’in işgalini meşrulaştırıyorlar

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kongrede gündemi değerlendirdi.

İslam âlemi üzerinde büyük oyunlar oynandığına dikkat çeken Saadet Lideri Karamollaoğlu, bu oyunları görmeden oluşturulan politikaların hiçbir başarı göstermeyeceğini söyledi. Karamollaoğlu, İİT’nin aldığı ‘Doğu Kudüs’ kararını eleştirerek şunları kaydetti: “Güya Filistin’in hakları korunurken, İsrail’in işgal ettiği topraklarında onlara meşruluk kazandırıyorlar.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı’nın 6’ıncı olağan kongresine katıldı. Kentin girişinde partililerin onlarca araçtan oluşturduğu konvoyun eşlik ettiği Karamollaoğlu’nu kongrenin yapıldığı kongre merkezinde de coşkulu bir kalabalık karşıladı. Karamollaoğlu’na programda Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Karaman ile Fatih Aydın eşlik etti. Yerel ve ulusal basının yoğun ilgi gösterdiği kongreye birçok siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.

 

 

 

YANLIŞA HÂLÂ DEVAM EDİYORLAR

İslam âlemi üzerinde büyük oyunlar oynandığına değinerek kongredeki konuşmasına başlayan Saadet Lideri Karamollaoğlu, bu oyunları görmeden oluşturulan politikaların hiçbir başarı göstermeyeceğini kaydetti. Hükümetin bugüne kadar izlediği politikalarda yanlış yaptıklarının farkına vardıklarını ancak bunun için halen adım atmamalarını eleştiren Karamollaoğlu, “Hatalarından vazgeçmek yerine bunları halen tekrarlıyorlar. Sanki 15 yıldır kendileri iktidar değilmiş gibi de ekonomiyi, terörü, dış politikayı eleştiriyorlar.” dedi. Kudüs için toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı kararlarının tüm İslam âleminde hayal kırıklığına neden olduğunu belirten Karamollaoğlu, şunları kaydetti: “Güya Filistin’in hakları korunurken, İsrail’in işgal ettiği topraklarında onlara meşruluk kazandırıyorlar. Olayın iç yüzünü, tarihsel arka planlarını bilmeyenlerde bu kararlara destek veriyor.”

TERÖRE DESTEK VEREN DEVLETLERLE STRATEJİK ORTAKLIK SÜRDÜĞÜ MÜDDETÇE TERÖR SON BULMAZ

Terör sorununa da değinen Karamollaoğlu, “Teröristle, silahla mücadele edilir. Ancak bölgenin problemlerinden olan işsizliğe, sosyolojik ve psikolojik sorunlara el atmadan bölge insanını anlamadan sorun temelden çözülmez. Diğer yandan terör Türkiye’nin iç sorunu değil dış güçlerin başımıza sardığı sorundur. İşte bak ABD tır tır silah yolluyor. Sen bu devletler ile stratejik ortaklığına devam ettiğin sürece bu sorun bitmez.” ifadelerini kullandı.

KUTUPLAŞMAK YERİNE KUCAKLAŞALIM

Kamplaşma ve kutuplaşmanın halen ülkenin en önemli sorunu olmaya devam ettiğini kaydeden Karamollaoğlu, “Özellikle mevcut iktidar bu kamplaşma ve kutuplaşmaktan fayda sağlamaya çalışıyor. Bu durumun üstesinden ancak kucaklaşarak ve birbirimizi dinleyerek gelebiliriz.” diye konuştu.

SAADET’İN VAKTİ GELDİ

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın ise yaptığı selamlama konuşmasında artık ülkemizde yaşanan sorunların çözümünün Saadet Partisi’nde olduğunun gün yüzüne çıktığını kaydederek, “Artık Saadet’in vakti geldi” diye konuştu. Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl ise düzenledikleri kongrelerin hayırlara vesile olmasını dilerken, katılan herkese teşekkürlerini sundu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum