Karamercan güven tazeledi

Karamercan güven tazeledi

Konya Lokantacılar Odası Olağan Genel Kurulu düzenlendi. CEMO Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulda iki aday yarıştı. Ali Osman Karamercan yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Konya Lokantacılar Odası Olağan Genel Kurulu düzenlendi. CEMO Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, Lokantacılar Esnaf Odası Başkan Adayı Ahmet Pamuk, diğer odaların temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ve çok sayıda oda üyesi katıldı. Genel kurul’da 2014-2018 arası faaliyet raporu, denetim raporu ve gelir gider raporu açıklandı. İki adayın olduğu genel kurul’da konuşan Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, Lokantacılar Esnaf Odası’nda Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin maaş almadığını ve odanın hiçbir kuruma borcunun olmadığını belirterek söze başladı.

img_7015.jpg

HİÇBİR KURUMA BORCUMUZ YOK

Karamercan, “Odamızda Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerimiz maaş, huzur hakkı gibi herhangi bir ödeme almamaktadır. Görevlerini hiçbir karşılık beklemeden ‘gönül işi’ mantığı ile yapmaktadır. Odamızın hiçbir kuruma parasal borcu da bulunmamaktadır” dedi. Resmi Kurum ve Kuruluşlarla ilişkileri en üst seviyede tutarak esnafların sorunlarını en asgari seviyeye indirdiklerini kaydeden Karamercan, Esnaf Teşkilatında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Karamercan, “Esnaf Teşkilatlarımızda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Konya’mızda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Esnaf Müdürlüğü’nün kurulmasını sağladık. Etliekmek marka tescili Türk Patent Enstitücüsünce 10 yıl daha uzatıldı” sözlerini kullandı.

ETLİEKMEĞE COĞRAFİ İŞARET ALDIK

Etliekmeğin coğrafi işaretini aldıklarını belirten Karamercan şöyle konuştu: “Selçuk Üniversitesi ile yapılan çalışma ile hazırlanan “etliekmek” coğrafi işareti de odamız adına alınmış ve Resmi Gazete’de yayınlanmıştır. Bu sayede etliekmeğimizi hem Türkiye’ye hem dünyaya tanıttık.” Oda olarak kurumlar arasında protokoller yaptıklarını sözlerine ekleyen Karamercan, “Üyelerimiz Konya’da özel hastanelerden Medova, Konya Akademi Meram, Medicana, Konya Hospital, Dünyagöz Hastaneleriyle yüzde 30’lara varan indirimli hizmet alabilmektedir” ifadelerini kullandı.

ÜYELERİMİZE UCUZ ET TEMİN EDECEĞİZ

Biz size hizmetkar olmak için aday olduk diyen Lokantacılar Esnaf Odası Başkan Adayı Ahmet Pamuk, Konya’yı marka şehir yapmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Pamuk, “Bizler elimizi taşın altına koymak için aday olduk. Tüm üyelerimizin yüklerini hafifletmek için çalışmalar yürüteceğiz” dedi.  Odaya üye meslektaşların sorunlarının çözümü için yeterince çaba sarf edilmediğini ifade eden Pamuk, şöyle konuştu: “Ben ve ekip arkadaşlarım bunun için aday olduk. Esnaflarımız bize bu görevi verirse canla başla çalışıp onların her zaman yanında olup, sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapacağız. Lokantacılık ve etliekmek sektöründe kullanılan ve genelde ana madde olan et ve un fiyatlarının yüksekliği işletmecilerimize büyük bir maddi külfet getirmekte. Biz bu sorunun çözümü için tüm Türkiye'de tanınan ve Konya'da şu anda önemli bir konumda olan et ve et ürünleri imal eden firmalarımızla prensip olarak anlaştık. Bu firmalar ile yönetime geldiğimizde yapacağımız anlaşma ile tüm üyelerimizin bütçelerini oldukça rahatlatacak bir fiyat ile ihtiyaçlarını karşılayacağız.” Genel kurul üyelerin oy kullanması ile devam etti. Genel kurul sonucuna göre adaylardan Ali Osman Karamercan 436 üyenin kullandığı oydan 253’ünü alarak yeniden başkanlığa seçildi. Diğer aday Ahmet Pamuk ise 183 oy aldı.

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum