Karamercan: "Arakan yalnız bırakılmamalı"

Karamercan: "Arakan yalnız bırakılmamalı"

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, oda başkanlarıyla bayramlaşma programında yaptığı açıklamada, "Arakanda...

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, oda başkanlarıyla bayramlaşma programında yaptığı açıklamada, "Arakanda insanlık dışı zulme maruz kalan Müslüman kardeşlerimiz sahipsiz bırakılmamalı, Burma yönetimine askeri, siyasi, ekonomik yönden baskı uygulanmalı" dedi.

KONESOB'ta Kurban Bayramı bayramlaşma programı gerçekleştirildi. KONESOB toplantı salonunda düzenlenen bayramlaşma programına Birlik Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra oda başkanları da katıldı.

Tüm oda başkanlarının Kurban Bayramlarını tebrik eden KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, Müslümanların birlik beraberliğinin öneminden bahsederek, Arakan'da yaşanan insanlık dışı zulümle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında, "Arakan ve burada yaşayan Müslüman kardeşlerimiz yalnız bırakılmamalı, Türkiye, Müslüman ülkeleri ve tüm dünya bu zulme seyirci kalmamalı" diyen Başkan Karamercan, "Buradaki Müslüman kardeşlerimizin sahipsiz olmadığı en net tavırlarla ortaya konmalıdır. Burma yönetimine askeri, siyasi, ekonomik yönden baskı uygulanmalı, İslam İşbirliği Teşkilatını, Birleşmiş Milletleri ve tüm uluslararası kuruluşları görevlerini yapmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

İş çevreleri ve yardım kuruluşlarına da seslenen Başkan Karamercan, "Gün Arakan ve oradaki mazlum Müslüman kardeşlerimize yardım etme günüdür. Ülkemizdeki tüm iş çevreleri ve yardım kuruluşlarının bu konuda gerekeni yapması ve toplanan yardımların da biran önce bölgeye gönderilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.