Karaman'daki Maden Faciası Meclis'e Taşındı

Karaman'daki Maden Faciası Meclis'e Taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Karaman'daki maden kazasıyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Karaman'daki maden kazasıyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

    Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Pamuklu köyü yakınlarında su baskını sonucu 18-20 madencimizin mahsur kaldıkları madenin işletmeciliğini hangi firma yapmaktadır?

Söz konusu maden 2014 yıl içerisinde hangi kurumlara bağlı hangi birimler tarafından denetlenmiştir?

Hazırlanan tüm denetim raporlarının ıslak imzalı/imzalarlı tam metinleri nelerdir?

2014 yıl içerisinde yapılan denetimlerde madendeki eksiklikler nedeniyle işletmeci firmaya hangi cezalar uygulanmıştır?

Madenin 2014 yılları içerisinde 3 kez su baskınına maruz kalmasına rağmen hiçbir önleyici tedbirin alınmamasının sorumluları kimlerdir?

Madencilerin, işletme hakkına sahip firma yetkilileri tarafından ücretlerinde kesinti olmaması için öğle yemeklerini madende yemeye yönlendirildikleri iddiası doğru mudur?

Madenin, Haziran/2014 yılındaki denetimlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri tarafından kapatılması yönünde rapor hazırlandığı ancak hazırlanan raporun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in talimatıyla değiştirilerek 9 bin TL para cezasına dönüştürüldüğü iddiası doğru mudur?

İddia doğruysa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bakanlık Müfettişleri tarafından madenin kapatılması yönünde hazırlanan rapora hangi gerekçe ve nedenle müdahale etmiştir?

Firma sahibinin AKP üyesi olduğu ve 2009 seçimlerinde de AKP’den Güneyyurt Belediyesi başkan adayı olduğu için mi kapatılması yönündeki Bakanlık rapora Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından müdahale edilmiştir?

Bu İddialar doğruysa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in istifasını isteyecek misiniz?

Madendeki eksiklikler nedeniyle hazırlanan ve sonradan 9 bin TL tutarında para cezasına dönüştürülen raporun ham halinin tam metni nedir? CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.