Karaman marka olacak

Karaman marka olacak

AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, Karamanlıların sadece oylarına değil rızasına da talip olduklarını belirterek, “Karaman kalkınma ve marka şehir olma yolundaki hızına hız katacaktır” dedi.

Seçim çalışmalarına gündüz resmi kurum ziyaretleri akşam ise mahalle toplantılarıyla devam eden Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, Adliye personelini ziyaret etti. Karaman Baro Başkanı Oktay Yılmaz ile de görüşen Konuk, daha sonra Barış Manço Düğün Salonu’nda düzenlenen programda Elmaşehir, Yunuskent, Mehmet Akif Ersoy, Ziya Gökalp, Hürriyet, İbrahim Hakkı Konyalı, Ahmet Yesevi, Beyazkent ve Mümine Hatun Mahallesi sakinleriyle buluştu. Salonu dolduran coşkulu kalabalık adaylara yoğun ilgi gösterdi.

ÖNCELİĞİMİZ KARDEŞLİK HUKUKUNUN TESİS EDİLMESİDİR

Programda konuşan Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, ülkemizdeki birlik ve beraberliğe, kardeşlik hukukunun tesis edilmesine vurgu yaparak; “Bizim ülke olarak birinci önceliğimiz bir ve birlik olmak iri ve diri durmaktır. Enerjimizi hem iktisadi sahada hem sosyal alanda hem de siyasi arenada birbirimizle kavgaya harcamamaktır. O enerjiyi dışarda harcamamızı sağlayacak, tüm eforumuzu uluslararası sahaya yöneltecek birliği sağlayabilirsek emin olun ki Türkiye bugünkünden daha müreffeh, bugünkünden daha güçlü, bugünkünden daha itibarlı, bugünkünden daha kudretli bir geleceği kimsenin hayal bile edemeyeceği sürede inşa eder. Bunun canlı şahidi benim, sizsiniz, tüm Türkiye.  Bugün gelişmiş dünya ülkelerinde de öncelikle kardeşlik hukuku tesis edilmiş sonra gelişme başlamıştır. Bunun en güzel örnekleri Amerika’dır, Avrupa Birliği’dir, Çin’dir. Burada şunu vurgulamak istiyorum. Biz bin yıllık kardeşlik hukuku ile bir arada yaşamış bu coğrafyanın evlatları olarak barış ve kardeşlik ortamını tesis ettiğimizde ki etmek zorundayız biz de çok hızlı bir şekilde kalkınacağız. Kalkınmamızın önündeki en büyük engel kardeşlik ortamının tesis edilmesindeki gecikmedir. Buna rağmen son 10 yılda hepimiz şahitlik ediyoruz ve dünya büyük bir hayranlıkla izliyor Türkiye gayri safi milli hasılasını 3,5 kat artırmış bir ülkedir. Müthiş bir büyüme ve gelişme var. Bu kardeşliği barışı sağladığımızda bu büyüme katlanarak çoğalacaktır. Buna sadece bizim ihtiyacımız yok. Tüm İslam coğrafyasının Ortadoğu’nun ihtiyacı var. Onların bir tek umudu Türkiye’dir. Eğer biz ülkemizi arzu edilen konuma taşıyamazsak sorumluluğumuzu da yerine getirmemiş oluruz. Onun için bizim ülkemiz büyümeye mecbur” dedi. Recep Konuk konuşmasının sonunda daha önce okuduğu Cahit Sıtkı Tarancı’nın Memleket İsterim şiirini tekrar okudu ve salondakiler tarafından uzun uzun alkışlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.