Karaman demokrasi nöbetinde

Karaman demokrasi nöbetinde

Karaman’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor. AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, darbecilerden hesap sorulacağını söyledi

Karamanlılar, FETÖ/PDY üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için Aktekke Meydanı'nda demokrasi nöbetine devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘meydanlara çıkın’ çağrısına uyan binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayraklarıyla 15 Temmuz Cuma gecesinden bu yana hain girişimi protesto ediyor. Tüm yurtta olduğu gibi Karaman'da da meydanları terk etmeyen farklı görüşteki siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, genciyle yaşlısıyla binlerce vatandaş Aktekke Meydanı’nda milli iradeye sahip çıkıyor. Meydanda kurulan platformda vatandaşlar, Kuran-ı Kerim tilaveti, Mehteran Takımı gösterisi, çeşitli etkinlikler ve edilen dualarla sabaha kadar meydanı terk etmiyor.

3.20160719173457.jpg

HALKIMIZ GÖNLÜYLE YÜREĞİYLE MEYDANLARDA

Meydanda vatandaşlarla birlikte bulunan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, milli iradeye sahip çıkanların, gönlüyle yüreğiyle meydanları dolduruyor olmasının karşılığını gelecek nesillerin faydalanmasıyla alacağını ifade etti. Ülkenin bu tür çapulcuları çok gördüğünü ama meydanlarda toplanan halkın da bu ülkede milli iradenin gerçekten var olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini belirten Konuk, “Hiç kimsenin tereddüdü olmasın bu ülke bu tür çapulcuları çok gördü bundan sonrada görebilir ama milli iradenin gerçekten var olduğunu tüm ülke genelinde olduğu gibi işte Aktekke Meydanı’nda Ak yürekli insanlar açıkça göstermektedir” dedi.

SALDIRI ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE YAPILMIŞTIR

Türkiye’nin büyümeye başladığı süreçlerde bu tür girişimlerle önünün kesilmeye çalışıldığını birçok kez gördüklerini söyleyen Konuk, “Bizler bu ülkenin kendi tankını yaparsak, helikopterini yaparsak, dünyanın en büyük havaalanını, köprülerini yaparsak bu ülke büyümeye devam eder, etrafındaki ülkelerin ordularını da donatmaya başlarsa işte bizi sömürenler ve ilanihaye sömürmek isteyenler büyüyen ve gelişen Türkiye’den rahatsız olanlar bu tür teşebbüslerde bulunabilirler. Saldırı esasen bu ülkenin geleceğine olmuştur. Bu ülkedeki varlığın zenginliğin bereketin Yeni Türkiye’nin inşasına olmuştur. İşte bu millet buna müsaade etmeyeceğini öncelikle bu işin başkumandanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğiyle, onun dik ve sağlam duruşuyla, hükümetimizle, sonrada aziz ve necip milletin evlatlarıyla göstermiş, onların düşlerini yekle yeksan etmiştir. Bugün meydanlar, artık 12 Eylül öncesindeki teslimiyetçi bir millet şuurundan ve 30-40 yıl önceki demokrasi anlayışından sıyrılmış, ülkesinin geleceğini ve millet iradesini sahiplenen bir millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

5.20160719173506.jpg

Başkan Konuk konuşmasını şöyle sürdürdü. “Her zaman onur duyduğumuz bu milletin dün olduğu gibi bugünde temsil edildiği Gazi Meclisimize, atlattığı onca badireye rağmen bugüne kadar hiç kimse tankla tüfekle topla saldıramadı. Ama bu hainler saldırma cesaretini gösterdi. Gazi Meclisimizin bir üyesi olarak onur duyduğumuz bu milletin emanetini canı pahasına taşımaya hazır olan sadece bir partinin değil diğer siyasi partilerin de katılımıyla bugün Türkiye sadece Aktekke Meydanı’nda değil bütün ülke genelinde işte bu yiğit evlatlarıyla dünyanın büyük bir hayretle okuduğu destanlar yazıyor daha da destanlar yazamaya devam edecek.  Peygamber Ocağı olarak bildiğimiz Ordu bizim  gözbebeğimizdir. Birkaç çapulcunun lanetle anacağımız girişimi bizi asla yanıltmasın. Bu girişim ordumuza kem gözle bakmamıza sebep olmasın. Onlar Türk Ordusunun kıyafetlerini giymiş canilerdir. Onlar bu ordunun mensupları olamaz olmayacak da. Müsterih olun hepsinden hesabı sorulacaktır. Başbakanımızın da ifadesiyle burunlarından fitil fitil getirilecektir.

“KARAMAN ÇOK GÜZEL BİRLİKTELİK ÖRNEĞİ SERGİLİYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘meydanlara çıkın’ talimatı sonrası ilk andan itibaren Aktekke Meydanı’nda toplanan Karamanlıların çok güzel bir birliktelik örneği sergilediğini ifade eden Başkan Konuk, “Karamanlı hemşehrilerime çok müteşekkirim. Başta sayın valimiz olmak üzere, Garnizon Komutanımız, Emniyet Müdürümüz, Belediye Başkanlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, vatandaşlarımız lanet girişimin yapıldığı ilk andan itibaren el ele omuz omuza vererek birlik ve beraberlik örneğini ilk buradan verdiler. Herkes birlik içindeydi. Ülkemizdeki kalkışmanın cesareti Karaman’da Aktekke Meydanı’nda verilen mesajla kırılmıştır. Bu birliktelik içerisinde bulunan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Allah'ın izni ile yarınlar tekrar o geçmişteki şanlı tarihimizdeki yerimizi alacağımız o büyük Türk devletinin kuruluşuna şahitlik edecektir. Milletimizin gönlü yüreği şuan meydanlarda. Bu birliktelikle tabiki de başarılabilir. O tankın topun önünde duran canlarla bunlar ebetteki başarılabilir. Meydanlardaki bu duruş sayesinde artık bu saatten sonra hiç kimse böyle bir girişimi aklından bile geçiremez. Milletimiz başkanlık sisteminin de konuşulduğu bu süreçte ihtiyaç duyduğu yeni anayasa değişikliği konusuyla ihtilal kalıntılarından da kurtulacaktır” dedi. Recep Konuk, konuşmasında meydanlarda şehit olan vatandaşları da anarak, “Bugün meydanlarda çocukları hain girişim sonucu şehit olan aileler evlatlarını şehit vermenin gururunu yaşıyor. Onlar bunun şuurundalar. Meydanlarda şehit olan tüm vatandaşlarımızı şükranla ve minnetle anıyorum. Yaralı kardeşlerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum. Hukukun üstünlüğü ve ülkenin gelişmesi adına her şeyini ortaya koyan gerektiğinde canını veren insanlarımızla bu ülke varlığını devam ettiriyor. Biz yeter ki birlik ve beraberliğimizi koruyalım” dedi.  Konuk, konuşmasını Mehmet Akif Ersoy’un “Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez” dizeleriyle bitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.