Karaisalı’da ‘beyin Fırtınası Toplantıları’ Başladı

Karaisalı’da ‘beyin Fırtınası Toplantıları’ Başladı

Adana Karaisalı Kaymakamlığı tarafından ilk kez düzenlenen 'Beyin Fırtınası Toplantısı'nda tarım ve hayvancılık masaya yatırıldı. Karaisalı Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması...

Adana Karaisalı Kaymakamlığı tarafından ilk kez düzenlenen 'Beyin Fırtınası Toplantısı'nda tarım ve hayvancılık masaya yatırıldı.

Karaisalı Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantıda konuşan Kaymakam Mehmet Tunç, 250-270 bin arasında göç veren bir ilçe olduklarını belirterek tarım ve hayvancılık alanında ne yapılmasını tartışmak için toplandıklarını söyledi. İlçenin istihdam artırıcı projelere ihtiyacı olduğunu dile getiren Kaymakam Tunç, toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Adana Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül de ilçe nüfusunun az olmasına karşılık Adana’da özgül ağırlığının yüksek olduğunu ve bu nedenle Karaisalı’ya ayrı bir önem verdiklerini vurguladı. Aygül, organik ve iyi tarım uygulamalarında Adana’nın en başarılı ilçesi olduğunu kaydederek, daha sonra sinevizyon eşliğinde Adana ve Karaisalı’da gerçekleştirilen kırsal ve ekonomik kalkınma uygulamalarını anlattı. Aygül, “Karaisalı’nın en büyük potansiyeli tarım ve hayvancılıktır. Meyvecilik artırılmalıdır. Benim özel önerim az su isteyen üzümcülük çalışmalarına ağırlık verilmelidir.” diye konuştu.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ise kendisinin de ziraat mühendisi olduğunu ifade ederek, ilçenin en önemli gelir kaynağının tarım ve hayvancılığa dayandığını, bu konuda sıkıntıları ve çözüm yollarını da bildiğini söyledi. Aslan, ilçede göçü hayvancılık ve tarım gelirlerini artırmanın yanı sıra turizmle de önlenebileceğini, bu konuda hazırlayacakları projeleri de tabana yayacaklarını vurguladı.

Karaisalı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Tunaz da ilçenin tarım ve hayvancılığına ilişkin sayılar vererek “Sizlerin de değerli görüşlerini alarak ortak akıl ile bir strateji belirleyerek önümüzdeki 10 yıl için hedefler koyup, bu hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

Toplantıya resmi kurum amirleri, belediye meclis üyeleri, çiftçiler, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.