Karaisalı Belediyesi Yaşlılar İçin Özel Hizmet Ekibi Kurdu

Karaisalı Belediyesi Yaşlılar İçin Özel Hizmet Ekibi Kurdu

Adana Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, yaşlı ve engelli vatandaşlara işlerinde yardımcı olunması için 24 saat esasına göre çalışacak birim kurduklarını söyledi.    Aslan, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle...

Adana Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, yaşlı ve engelli vatandaşlara işlerinde yardımcı olunması için 24 saat esasına göre çalışacak birim kurduklarını söyledi.

    Aslan, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Bizim geleneklerimizde yaşlılara hürmet, sevgi, hizmet vardır. Bu geleneğin sürdürülmesi hem aile bağlarımızın, hem de toplumsal dokumuzun korunması bakımından hayati bir önem taşımaktadır." dedi.

    Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılığın, hayatın çok özel bir dönemi olduğunu kaydeden Aslan, "Bir toplumun hafızası olarak gelenek ve göreneklerini, milli ve manevi değerlerini kuşaktan kuşağa aktaran yaşlılarımızın karşılaştığı sorunların en aza indirilmesi ve sorunların çözüme kavuşturulması, toplumsal dayanışmanın en önemli göstergelerinden biridir. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş büyüklerimizin, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakılmalarını sağlamak devletin öncelikleri olmalıdır." diye konuştu.

    Aslan, "Yaşlılığın bir çile ve sıkıntı dönemi olmaktan çıkarılıp, minnet ve şükran duygularımız için vesile olacak bir ikinci bahar olması içindir. Bu vesileyle tüm yaşlılarımızın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü kutlarım." ifadelerini kullandı. Başkan Aslan, köylerde ve ilçe merkezine gelen yaşlı ve engelli vatandaşlara işlerinde yardımcı olunması için birim oluşturduklarını ve belediye bünyesinde 7/24 saat görev yapan Hızır Servis kurduklarını, seçim öncesi verdiği sözü tuttuklarını ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.