Karaduman sordu, Bakan Pakdemirli cevapladı

Karaduman sordu, Bakan Pakdemirli cevapladı

Saadet Partisi Konya Milletvekili Karaduman, Sudan’dan ithal edilen 'at, eşek ve katır eti' ile ilgili Meclis'e soru önergesi vermişti. Konu ile ilgili Bakan Pakdemirli, "Yanlış anlaşılma var" dedi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Türkiye’nin Sudan’dan ithal edilen "at, eşek ve katır eti" ile ilgili iddiaları cevaplandırması için Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a sormuştu.

Karaduman'ın sorduğu soruya Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye Meclis'te gazetecilere değerlendirdi. "Sudan'dan at ve eşek eti ithal edilecek" iddiası ile ilgili Bakan Pakdemirli "Bununla ilgili bir yanlış anlaşılma var. Yoksa Türkiye’nin ithal ettiği at eti de yoktur eşek eti de yoktur domuz eti de yoktur. Böyle bir talep var mı ki." dedi.

"Sudan'dan at ve eşek eti ithal edilecek" iddiası sorulan Bakan Pakdemirli, şunları ifade etti:

 

"Tabii bu konular teknik, bu konularla ilgili gerekli bilgiye sahip olmadan arkadaşlarımız yorumlar yapıyorlar. Ben bunları doğru bulmuyorum. At eti meselesi şudur; GTİP kodu denilen veya yurt dışında HS kodu denilen bir genel tarif vardır. Her ürün grubuyla ilgili. Bunlar at etini de kapsar eşek etini de kapsar dana etini de kapsar diğer etleri de kapsar. Bununla ilgili bir yanlış anlaşılma var. Yoksa Türkiye’nin ithal ettiği at eti de yoktur eşek eti de yoktur domuz eti de yoktur. Böyle bir talep var mı ki."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.