Karadeniz’in En Büyük Fide Üretim Merkezi Bafra’da Kuruldu

Karadeniz’in En Büyük Fide Üretim Merkezi Bafra’da Kuruldu

Hazır fide sektöründe Karadeniz Bölgesi'nin en büyük fide üretim tesisi 'Karadeniz Fide' ismiyle Bafra'da üretime başladı.

Hazır fide sektöründe Karadeniz Bölgesi'nin en büyük fide üretim tesisi 'Karadeniz Fide' ismiyle Bafra'da üretime başladı.

Konu hakkında Bafra Dursunlar Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dursun yaptığı açıklamada, "Çiftçilerimizin tarımsal girdi ihtiyaçları olan zirai ilaç, tohum, fide temini, bitki besleme ürünleri ve damlama sulama ekipmanlarını temin etme konularında çiftçilerimize 13 yıldır hizmet sunmaktayız. 2013 yılında Bafra çiftçisinin fide ihtiyacını Bafra'da üretilen fidelerle karşılamaları konusunu kendimize görev kabul ederek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uygulamış olduğu Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi kapsamında 6.720 m2 alanda sebze fidesi üretim serası kurarak bölge çiftçisinin hizmetine sunduk." dedi.

Kurulan tesiste çiftçilerin ihtiyacı olan yazlık ve kışlık sebze (domates, kavun, karpuz, hıyar, biber çeşitleri, kırmızılahana, karnabahar, brokoli, marul) fideleri işinin ehli uzmanların elinde bir bebek yetiştirilir gibi hassasiyetle yetiştirdiklerini söyleyen Dursun, "Üretilen fideler, çiftçilerin talepleri doğrultusunda istenilen tarihte ve istenilen adette yetiştirilip çiftçilere teslim edilmektedir. Çiftçilerin arazi hazırlığını tamamlayamadıkları veya iklimin müsait olmaması durumlarında fidelerini bekletme opsiyonu sağlanması, fidelerin dikim yapılan bölgede yetiştirilmesi fidelerin adaptasyonu ve büyümenin erken başlaması açısından il dışından gelen hazır fidelere karşı üstünlük sağlamaktadır. Fide tesisinin yıllık üretim kapasitesi yazlık ve kışlık sebze fidesi olarak 50 milyon adettir." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.