Karadeniz turları arttı

Karadeniz turları arttı

Bahar mevsiminin kendini hissettirmesiyle birlikte tatil sezonu da açıldı. Vatandaş, okulların kapanmasını beklemeden otellere rezervasyon yaptırmaya başladı

Okulların kapanmasına 2 ay kala Konya'da tatil planları yapılmaya başlandı. Erken rezervasyon imkanından yararlanmak isteyen vatandaş, turizm acentaları görüşmelere başladı. Ramazan ayında Konya'nın dışına çıkmak istemeyen vatandaş, Temmuz sonu ve Ağustos ayında rezervasyonlarını yaptırıyor.  Konyalı, yakınlığı ile Akdeniz Bölgesi'ni tercih etse de son yıllarda Karadeniz turları ve Balkan ülkelerine olan ilgi arttı. Nisan sonunda ise tur ve otel fiyatlarının iki katına çıkacağı tahmin ediliyor. Vatandaş tatilini ucuza getirmek için şimdiden oteller ile bağlantıya geçmeye başladı.

Rıza Turizm Sahibi Mustafa Ulu, yaz sezonunun geçmiş yıllara göre çok daha erken açıldığını söyledi. Vatandaşın erken rezervasyon fırsatını çok iyi değerlendirdiğini ifade eden Ulu, “Bir de Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizden dolayı potansiyel Rus turistlerin Akdeniz'e gelememesi  fiyatların yükselmesini engelledi. 30 Nisan'dan sonra ise diğer Avrupa ülkelerinin tatil yapmaya başlaması fiyatları tekrar yükseltecektir” dedi.

FİYATLAR BU AY SONU YÜKSELECEK

Ramazan'ın da yaz tatiline denk gelmesinden dolayı Konyalının şehri terk etmediğini kaydeden Mustafa Ulu, “Haziran'ın başında da seçimin olmasından dolayı, Temmuz ve Ağustos ayında yoğunluk oluştu. Erken rezervasyondan faydalanmak isteyenler o tarihlere doğru rezervasyonunu yaptırmaya başladı. Oteller de bunu bildiği için o tarihlerde fiyatları yükseltmeye başladı. Tatile gidecek olanlar, fiyatlar yükselmeden erken rezervasyon imkanından yararlanmalarını tavsiye ediyorum. Acele edilirse hem tatil ucuza gelir, hem de planladıkları otelde kalma fırsatı yakalayabilir. İnsanlar üst üste Akdeniz Bölgesi'nde tatil yaptıktan sonra, sıkılmaya başlıyor. Bundan dolayı da ağırlıkla İstanbul ve Karadeniz Bölgesi'ne ağırlık vermeye başlıyorlar. Şu anda Karadeniz'de 7 tane tur açtık. İslami turlar adı altında namaz vakitlerine uyan ve alkolsüz mekanlarda yemek yediren tek firma olmamızdan dolayı tüm Türkiye'den yoğun talep alıyoruz” diye konuştu.

Yaz mevsiminde en çok gidilecek yerlerden birisinin de balkan ülkeleri olduğunu belirten Ulu, Bosna-Hersek ve diğer Balkan ülkelerinin sıcaklıkları Türkiye'ye göre biraz daha düşük olduğu için vatandaşların rahat bir tatil geçirmek istediğini söyledi. Ulu, vatandaşın Akdeniz'de harcayacağı para ile yurtdışında tatil yapabileceğini kaydetti.

TATİL LÜKS OLMAKTAN ÇIKTI

Tatilin artık lüks olmaktan çıktığını da aktaran Ulu, insanların artık zorunlu ihtiyaçlarının arasına tatili de soktuğunu kaydetti. Yaz tatiliyle birlikte 1 yıllık çalışma stresinin 1 haftada atıldığını kaydeden Ulu, “İnsanlar bu bir haftalık tatil ile kendine yeniden geliyor. Normal zaman diliminde yoğun çalışma temposundan dolayı çocuklarıyla ilgilenemeyen babalar, çocuklarıyla bu şeklide vakit geçiriyor. Çocuklar babalarıyla güzel bir vakit geçiriyorlar ve unutulmaz bir atmosferin içine giriyorlar. Bu durum birkaç yıl üst üste tekrarlanınca artık çocuklar tarafından zorunlu bir ihtiyaç haline geliyor. Aileler de artık her yıl çocuklarıyla daha iyi vakit geçirebilmek için tatile sıcak bakıyor. Avrupa'da öğleden sonra mesai bitiyor ve gün insanlara kalıyor. Türkiye'de ise sabahtan akşama kadar mesai devam ettiği için aileler birbirleriyle vakit geçiremiyor. Türk ailesine de bu tatil ilaç gibi geliyor. Uzmanlar da yılda en az 3 kez tatiline çıkılmasını öneriyor. Allah da, 'Seyahat edin, sıhhat bulun' buyuruyor. Yılda birkaç kez tatile giden insanlar işinde çok daha başarılı oluyor ve dinamik bir şekilde işine sarılıyor. Bundan dolayı tatil yapma imkanı olanlara bu fırsatı kaçırmamalarını öneriyoruz”diye konuştu.

ERKEN REZERVASYON SİGORTASI İLAÇ OLUYOR

Özel şirkette çalışan birçok kişinin yıllık izin tarihi değişebileceği için erken rezervasyondan çekindiğini ifade eden Ulu, “Özellikle Konya'da arkadaş nişanı ya da düğünü rezervasyon tarihine denk geliyor. Bu iki nedenden dolayı erken rezervasyon yapılamıyor ama aynı periyot içerisinde tarih ileriye ya da geriye alınabiliyor.  Aynı fiyat üzerinden otelin doluluk oranına göre 1 haftaya kadar ertelenebiliyor.  Erken rezervasyon sigortası da var. Yani vatandaş 10 gün kalaya kadar parasını geri alabiliyor. Bu imkan da oldukça sevindirici. 2 bin lirada 25 lira gibi düşük bir rakamla sigorta yaptırılabiliyor” ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.