Karaciğere Kavuşan Genç Kızın Sağlığı, Temiz Bir Eve Bağlı

Karaciğere Kavuşan Genç Kızın Sağlığı, Temiz Bir Eve Bağlı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören 24 yaşındaki genç kızın sağlığına kavuşması için temiz bir eve ihtiyaç var.    Edirne merkez Çavuşbey Mahallesi’nde yaşayan Gülçin Çam’a 4 yıl önce...

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören 24 yaşındaki genç kızın sağlığına kavuşması için temiz bir eve ihtiyaç var.

    Edirne merkez Çavuşbey Mahallesi’nde yaşayan Gülçin Çam’a 4 yıl önce karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. Geçen süre içerisinde hastanede tedavi gören genç kız, karaciğer nakli için müjdeli haberi beklemeye başladı. Doktorlar tarafından yapılan araştırmalarda Gülçin Çam’a babası Abidin Çam’ın karaciğeri uygun görüldü. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Gastroenteroloji Ünitesi’nde testleri devam eden baba ile kızın organ naklinin gelecek ay içinde yapılması bekleniyor.

    Ancak babasının karaciğeri ile yaşama tutunacak olan Gülçin Çam’ı bekleyen büyük bir tehlike var. İstanbul’da gerçekleşecek olan nakilden sonra baba ile kızın hijyenik bir ortamda iyileşme sürecini tamamlamaları gerekiyor. Geçimini hamallık yaparak sağlayan baba, organ bağışı yaptığı için o da tedavi görecek. Bu süre içerisinde çalışmayacak olan baba, tutacağı evi ve tedavi sürecini kara kara düşünmeye başladı.

    Hastane tedavi gören kızının başından bir an olsun ayrılmayan baba Abidin Çam, kızına tereddüt etmeden karaciğerini bağışladığını anlattı. Artık naklin yapılacağı günü beklediklerini söyleyen Çam, “Hijyenik bir ev istiyoruz. Nakilden sonra en az 3-4 ay orada kalmamız gerekiyor. Doktorumuz ev ortamının temiz olmasını istiyor. Bir işim yok. Geçimimi hamallıkla sağlıyorum. Ameliyattan sonra çalışamayacağım. Ev ortamımız uygun değil. Hayırsever insanlardan yardım talep ediyorum.” diye konuştu.

    Gülçin Çam da 4 yıldan bu yana karaciğer rahatsızlığı yaşadığını ve iyileşmesi için organ nakli gerektiğini belirtti. Babasının karaciğerinin kendisine uyduğunu ifade eden Çam, “Babamın testleri devam ediyor. Testler tamamlandıktan sonra ameliyat için gün verecekler. Ameliyattan sonra kalacağı yerin çok hijyenik olması gerekiyor. İlk 3-4 ay. İstanbul’da bir ev tutma şansımız yok. Sık sık kan vereceğimiz için hastanenin yakınında ev tutmamız gerekiyor. Babamla ikimize çok temiz ortamda bakılması gerekiyor.” diye konuştu.

    Edirne Trakya Roman Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erkan Makas, dernek olarak sonuna kadar bu ailenin yanında olacaklarını belirtti. Edirne’nin baba ve kızına sessiz kalmayacağına inandığını anlatan Makas, "Bu aileye devlet büyüklerimiz ve kıymetli halkımız sahip çıkacaktır. Baba ve kızının nakilden sonra temiz bir ortamda yaşamaları gerekiyor. Bu ortam sağlanmadığı zaman ikisi de hayati tehlike yaşayacaklar." açıklamasını yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.