Karabacak'tan dayanışma çağrısı

Karabacak'tan dayanışma çağrısı

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına tüm esnaf ve sanatkârları katılmaya davet etti

 

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası çerçevesinde, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasının gün geçtikçe çığ gibi büyüdüğünü, bu bağlamda kampanyaya iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiğine dikkat çekti. 84 Meslek Odası ve 55 bin esnaf ve sanatkârıyla KONESOB olarak koronavirüs salgınına karşı gerekli tedbirleri aldıklarını hatırlatan Başkan Karabacak, “Bizlerde ilk günden itibaren 84 Meslek Odamızdan süreçle ilgili görüş ve önerilerini yazılı olarak talep ettik. Mail adresimizden esnaflarımızın bize ulaşmalarını sağladık. Bize mail ve sosyal medyadan yol gösteren esnafımızın iletişim numaralarına dönerek istişare kültürünü farklı bir mecraada da başlatmış olduk. Esnaf ve sanatkârlarımızın beklentilerini ve çözüm önerilerimiz üzerine hazırlamış olduğumuz dosyalarımızı hazırlayıp ilgili Bakanlıklara ulaştırdık, konuların da takipçisi olduk” dedi.

BİRLİK BERABERLİĞİN ÖNEMİ

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınına karşı Türkiye’nin örnek bir mücadele verdiğine dikkat çeken Başkan Karabacak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Covid-19'un ekonomik etkilerine karşı başlattığı ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ yardım kampanyası da birlik ve beraberliğimizin bir göstergesi. Bu toplumsal dayanışmaya katkı vermek adına ekonomik durumu uygun olan esnaf ve sanatkârlarımızı kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz. ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ ile olandan olmayana inşaa edilen gönül köprüsü kampanyasının tüm milletimizin bir kez daha kenetlenmesine vesile olacağına inanmaktayız. Bu necip milletin feraseti ile bu felaketin de üstesinden hep birlikte geleceğiz İnşallah” diye konuştu.

“KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ GENİŞLETİLMELİ”

Kısa çalışma ödeneğinin genişletilmesini talep ettiklerini sözlerine ekleyen KONESOB Başkanı Karabacak, “Bilindiği üzere, taşıma, berber, kuaför, lokanta, cafe, kahvehane gibi meslek kolları da dâhil olmak üzere genelgelerle kısıtlamaya gidilmiş ve Covid 19 tedbirleri sürecinde kapatılmış olan sektörlerimizde istihdam edilen ve kısa çalışma ödeneği kapsamına girmeyen part time, EK-6 gibi kısmi süreli çalışan arkadaşlarımıza ve bireysel çalışan esnaf ve sanatkarımıza yönelik bir çalışmanın daha yapılması önem arz etmektedir. Bu bağlamda gerekli tüm girişimleri ve taleplerimizi ilgili Bakanlığa yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve ilgili Bakanımızdan kısa çalışma ödeneğinin bahsi geçen çalışma sürelerinde de genişletilmesini talep etmekteyiz” dedi.

SİCİL İŞLEMLERİNDE KOLAYLIK

Başkan Karabacak, KONESOB olarak üyelerini her daim düşündüklerini ve bu bağlamda sicil işlemlerinde de kolaylık sağladıklarını belirtti. Başkan Karabacak, “65 yaş ve üstü esnaf ve sanatkârımızın sicil işlemlerini evlerinde yapıyoruz. Kıymetlimiz SizSiniz” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, “Süreçten etkilenen Esnaf ve Sanatkârlarımız için Hükümetimiz ve Belediyelerimiz tarafından önemli imkânlar hazırlanmıştır. Bu imkânlar çerçevesinde Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından işyeri kapandığı için işsiz kalan esnaf ve sanatkârlarımıza ve yanlarında çalıştırdıkları işçiler için maddi sosyal destek sağlanacak. 1 Nisan 2020 tarihi itibariyle KOSKİ tarafından esnaf bilgi sistemine kayıtlı tüm esnaf ve sanatkârlarımızın işyerinde 2 ay ücretsiz su hizmeti verilecek. Yine işyeri kapandığı için işsiz kalan esnaflarımızın evlerine de 2 ay süreyle ücretsiz su verilecek. Ayrıca Konya Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimiz de kiracısı olduğu esnaf ve sanatkârımızdan 2 ay süreyle kira almayacak. Sağlanan bu imkanlar çerçevesinde biz de esnaf ve sanatkârlarımızın daima yanında olduğumuzu belirtiyor, süreci birlikte aşacağımıza olan inancımı tekrarlamak istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Esnaf Teşkilatım adına başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Esnaf Dostu Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay ve İlçe Belediye Başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. #BizBizeYeteriz #BeraberAşacağız” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.