Kapu Camii Baş Hafızı Şükrü Bağrıaçık defnedildi

Kapu Camii Baş Hafızı Şükrü Bağrıaçık defnedildi

Hacı Veyiszade Mustafa Sabri Efendi’nin talebesi olan Kapu Camii Baş Hafızı Şükrü Bağrıaçık, yaşadığı rahatsızlık sebebiyle hayatını kaybetti.

Hacı Veyiszade Mustafa Sabri Efendi’nin talebesi olan Kapu Camii Baş Hafızı Şükrü Bağrıaçık, yaşadığı rahatsızlık sebebiyle hayatını kaybetti. Bağrıaçık'ın ölümü yakınları ve sevenlerini üzdü. 85 yaşında 3 çocuk babası olan merhumun cenazesi, Hacıveyis Cami'inde Cuma Namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, dualarla Üçler Mezarlığı'na defnedildi.  Merhum Bağrıaçık'ın cenazesine Bağrıaçık ailesinin yakınları, dostları ve çok sayıda kişi katıldı. Merhaba Gazetesi olarak merhuma Allah'tan rahmet, acılı ailesine de sabır niyaz ederiz.

sukru-bagriacik-hoca-6.jpg

ŞÜKRÜ BAĞRIAÇIK KİMDİR?

1933 yılında Ağrıs (Sağlık) kasabasında ailenin sekiz çocuğunun beşincisi olarak dünyaya geldi. Küçük yaşlarda Kur’an-ı Kerim tahsiline köyünde başladı. 1945 yılı sonlarına doğru, 12-13 yaşlarında iken Konya’ya geldi. Bir yıl kadar Bulgur Tekkesi’nde okudu. Daha sonra da Şükrü (Özaydın) Efendide hafızlığa devam etti. Bu sıralarda Binari Mahallesi mescidini kıldırdı. Daha sonra Hacı Hasanbaşı’nda Taşbaşlı Hacı Ali Efendi Mescidi ile Biçyimez’de Bankır’ın mescidi denilen mescitte imamlık yaptı. İlk hatimle namazı Hacı Veyiszade Efendinin evinin yanındaki mescitte kıldırdı. İki yıla yakın burada görev yaptı. Sonra İşkalaman’daki büyük camiye kadrolu olarak müezzinlik görevine başladı. Askerden sonra da bu resmî görevi Tahtatepen Camii’ne nakledildi. Burada, 40 yıl görevde kaldı. Belviranlı Kaşıkçı İsmail Efendinin vefatından sonra bu caminin imam-hatiplik görevine getirildi. Buradan emekli oldu.

merhabahaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum